Είστε εδώ; Μαζί μας;;;

στον τόπο μας; σ' αυτήν εδώ την Πιερία;

έχει παραγίνει αυτό με τα δελτία Τύπου ή μου φαίνεται;;;

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ​
Τ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ν. Εφέσου ευχαριστεί -λέει- την αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο, πολλούς και διάφορους -ως και ειδικό χειριστή χωματουργικού-, τον επικεφαλής και τον μοναδικό σύμβουλο της παράταξής του και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΑΔΟ, κ ΜΠΑΤΖΙΚΩΣΤΑ….

 

Πιθανώς, τίποτα και κανέναν δεν γνωρίζει ο πρόεδρος της κοινότητας, αν και δημοσιεύει μαζί με το κείμενο και φωτογραφία αγκαλιά με τον αντιπρόεδρο. Και το site -ιστότοπο- της ΔΕΑΔΟ να συμβουλευόταν, ακόμη χειρότερες πληροφορίες θα αποκτούσε. Εκεί, πρόεδρος ακόμη εμφανίζεται η Γιάννακα και αντιπρόεδρος ο Γουλάρας!!!

 

Αλλά, φίλε Μπάμπη… πρόεδρος κοινότητας, στέλεχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ πρωτοκλασάτο (επικεφαλής της οποίας είναι δημοτικός σύμβουλος εν ενεργεία ΚΑΙ μέλος του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ), μόνιμος κάτοικος Ν. Εφέσου, αιρετός εν ενεργεία, γνώστης προσώπων και πραγμάτων σε βαθμό μεγαλύτερο από όλους εμάς …και αντιπρόεδρος ο Μπατζικώστας;;; Ευτυχώς ο Τσακνάκης και “κολλημένος” με τα ποδοσφαιρικά είναι, αλλά και όσο λιγότερο θέλει να φαίνεται!!! Μην ξεχάσω δε και το γεγονός ότι το ευχαριστήριό σου δημοσιεύτηκε στο blog του -αδελφού του δημοτικού συμβούλου της ΑΛΗΘΕΙΑΣ- Λαπάτση. Ούτε αυτός σε διόρθωσε σε κάτι;;;

 

Τέλος πάντων… τι Μπατζικώστας, τι Τσακνάκης….
Πολλοί θα το δούνε, λίγοι θα καταλάβουν… και -ως γνωστόν- στο Δήμο μας ένα ισχύει: από δω πήγαν και οι άλλοι.

 

Επ’ ευκαιρία, ρώτα σε παρακαλώ -είπες Μπατζικώστας και το θυμήθηκα- τον επικεφαλής σου: σκοπεύει κάποια στιγμή (έστω και στο μακρινό μέλλον, έστω και το 2022 -ζωή να ‘χουμε-) να θίξει το γεγονός του με ποιο τρόπο δήμαρχος και νομικός επέλεξε να τοποθετήσει σε θέση αντιπροέδρου δημοτικής επιχείρησης πολίτη με νομικό κώλυμα να χειρίζεται κάποιες υποθέσεις -μερικές έστω, αν όχι όλες- και μάλιστα δήμαρχος και νομικός που κατέχει ικανότητες αρκετές να διακρίνει νομικές ευθύνες και του μέλλοντος. Ρώτα επίσης τον επικεφαλής σου γιατί από τις 26 Μαΐου ενεστώτος έτους -βεβαίως, βεβαίως- επέλεξε να ΜΗΝ ασχοληθεί με το θέμα, να μην το μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτή την παράμετρο. Διευκρίνισε σε παρακαλώ ότι το ερώτημα τίθεται με την πολιτική πλευρά του και η νομική δεν μας ενδιαφέρει ποσώς. Τα νομικά είναι για τους νομικούς και τα νομικά δεν συμπίπτουν και δεν υπερκαλύπτουν την πολιτική. Και ο επικεφαλής σου δεν είναι πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αλλά εν ενεργεία δημοτικής σύμβουλος.

Επιχείρησης ́Υδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, αναφορικά με την έγκριση 2ου
πρακτικού και κατακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αμμοχάλικων
(Αρ.μελ.05/17)

 

Μπάμπη, μη σκας για το λάθος. Έτσι είναι αυτά. Κινδυνεύουμε μόνο απ΄ ότι εμπιστευόμαστε.

Είπα “εμπιστευόμαστε” και θυμήθηκα και το εξής:
Ρώτα επιτέλους τον επικεφαλής σου γιατί δεν τίμησα την διπλή του πρόσκληση στον απολογισμό, τον δεύτερο απολογισμό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και θυμήσου να με καλέσεις εσύ στον τρίτο, Μπάμπη. Και αν μπορείς να μου εξασφαλίσεις και 15 λεπτά για ερωτήσεις γιατί έχω πολλές μαζεμένες. Δεν το κάνω από υπεροψία που ζητώ από σένα να μεταφέρεις ερωτήματα, αλλά γιατί -στην τελευταία μου επικοινωνία- με τον επικεφαλής σου, τον ρώτησα κάτι απλό, πριν ρωτήσω το κυρίως ερώτημα: είναι υποχρεωμένος και ταυτόχρονα έχει το δικαίωμα ο δημοσιογράφος να ερευνά; Όχι ο κάθε άσχετος που έγινε με μια κάμερα ή ένα κινητό ή με την ανοχή των πάντων δημοσιογράφος. Όχι αυτός. Ο επαγγελματίας, ο αποκλειστικά και κύρια και επί καμιά τριανταριά χρόνια δημοσιογράφος. Μου απάντησε “δεν γνωρίζω, δεν ξέρω” και μάλλον από τότε δεν έμαθε. Οπότε…ρώτα τον εσύ, Μπάμπη… και πες μας την απάντηση να την ξέρουμε.

 

Α κι ένα τελευταίο, Μπάμπη: το “δημοσιογράφος” ΔΕΝ γράφεται με κεφαλαίο δέλτα. Εκτός κι αν το εννοείς. Αλλά τέτοιος έχει καιρό να φανεί στα μέρη μας…

(Το έργο της αγροτικής οδοποιίας είναι κανονικό… ή σαν το ευχαριστήριο και τα γνωστά της ΔΕΑΔΟ;;;  ΑΝ είναι της δεύτερης κατηγορίας…  φαντάζομαι θα το καταγγείλλει στο ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ο επικεφαλής σου… )


 

Δελτίο Τύπου έστειλε σήμερα ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Στάθης Συμεωνίδης, αναδημοσιεύοντας δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ που αφορά τις διώξεις συμβασιούχων …στο Δήμο Λαμίας.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, ΑΛΛΑ….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία της επιχείρησης τρομοκράτησης εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελούν τα γεγονότα στον Δήμο Λαμιεών, όπου ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Σταυρογιάννης και μέλη της παράταξης του που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προσπάθεια τους να εκχωρήσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες, συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων και των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θέλησαν να εκφράσουν τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντί του διαλόγου, τον οποίο πολλές φορές επικαλούνται οι Δήμαρχοι για άλλα ζητήματα, ο κ. Σταυρογιάννης υποδέχθηκε τους εργαζόμενους και δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα, που κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε εντολή για δύο συλλήψεις συμβασιούχων-εργαζομένων.

Το «έγκλημα» που διέπραξαν οι δύο συμβασιούχοι-εργαζόμενοι ήταν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αφού με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής συνολικά 47 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μένουν στο δρόμο. Τα δε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης και η Ταμίας Μαρία Παπαδοπούλου δέχθηκαν ύβρεις και προπηλακισμό από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Σταυρογιάννη γιατί έπραξαν το αυτονόητο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως «ενορχηστρωτή» της αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς σε βάρος του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Γιάννη Τσούνη και της Ταμία Μαρία Παπαδοπούλου τον Δήμαρχο Λαμιεών Νίκο Σταυρογιάννη και τα μέλη της παράταξης του.

Καταγγέλλει επίσης την ασυδοσία και τον αυταρχισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από μερίδα των Αιρετών, όπως και τις «πραξικοπηματικές» αποφάσεις τους που αφορούν στην καθαριότητα, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να λάβει θέση και να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα στους Ο.Τ.Α., μη αφήνοντας χώρο και έδαφος για φαινόμενα τύπου Λαμίας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

 

 

ΚΑΙ στο Δήμο μας έχουμε διώξεις συμβασιούχων.
Με τη μορφή μήνυσης για ανύπαρκτες κατηγορίες και ανύπαρκτα γεγονότα.

Και με δεδομένη την στοχοποίηση συγκεκριμένων συμβασιούχων, για κινητοποιήσεις στις οποίες μετείχαν πολλοί περισσότεροι.

Στην διάρκεια των οποίων δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο και πολύ περισσότερο ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, όπως καταγράφεται στη μήνυση κατά δύο συμβασιούχων, ενώ επιτόπου βρισκόταν καμία 15αριά.

 

ΚΑΙ στο Δήμο μας υπάρχει η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του δημάρχου όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά και τις επόμενες. Και χρειάστηκαν και δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να επιβεβαιωθεί η πρόθεση του σώματος να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, και ακόμα ο δήμαρχος πράττει το ακριβώς αντίθετο.

 

Αυτό που ΔΕΝ υπάρχει στο Δήμο μας, είναι η ενασχόληση της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το χειρότερο κι απ’ αυτό της Λαμίας πρόβλημα.

 

Κι ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού της ΝΕ ΠΙΕΡΙΑΣ (όχι Φθιώτιδας ή Λακωνίας) και δεν έχει καταγράψει/δημοσιεύσει τίποτα και να ασχοληθούμε πρώτα με τα της Λαμίας θέλει.

 

Οκ, έτσι κι αλλιώς ο διεθνισμός μας καλύπτει και τη Λαμία. Και στη Λαμία θα προτείνουμε να καταγράψει και να ασχοληθεί με το πρόβλημα των υπό δίωξη συμβασιούχων, την επί τρία συναπτά έτη επιδίωξη -και εδώ- του δημάρχου να βάλει ιδιώτη-τες στα σκουπίδια, το τι μεθόδους χρησιμοποιεί και τι καταφέρνει ως τώρα.

 

Αν αποταθούμε στη Λαμία, μπορεί και να αποσπάσουμε και την προσοχή της ΑΔΕΔΥ που μάλλον “ακούει” τη Λαμία ευκολότερα. Ίσως γιατί “μιλάει” η Λαμία… δεν περιμένει απ την Πιερία να μιλήσει εκ μέρους της…