Η επανάληψη κύριε Χιονίδη δε θα μετατρέψει ποτέ το ψέμα σε αλήθεια…..

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, ενημερώθηκε πως ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή της κυρίας Μιχωλού τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτησή της σχετικά με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, είπε μεταξύ των άλλων πως πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στη Μηλιά και συναντήθηκε με πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής στα καφενεία και συζήτησε μαζί τους και επέμενε ο κύριος δήμαρχος πως η πλειοψηφία των κατοίκων είναι υπέρ του έργου.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πιερίας πως ο κύριος Χιονίδης ήρθε στην Κάτω Μηλιά μαζί με τον αντιδήμαρχο κύριο Ντούρο. Οι πολλοί κάτοικοι τους οποίους ο δήμαρχος και το επιτελείο του θεωρούν ότι συνάντησαν ήταν μόλις επτά (7) και ήταν όλοι τους δικοί του άνθρωποι στους οποίους έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σχετικά με το τι πρέπει να λένε στους κατοίκους του χωριού προκειμένου να καταφέρει να γυρίσει το εις βάρος του αρνητικό κλίμα. Εμείς κύριε Χιονίδη δε φοβόμαστε να σας πούμε με ποιους μιλήσατε. Με τον πρώην πρόεδρο του χωριού με την παράταξή σας, με πρώην αντιδήμαρχο του πρώην δήμου Πέτρας και δις υποψήφιο με την παράταξή σας, με υπάλληλο του δήμου Κατερίνης και με 3 ακόμη άτομα. Το μοναδικό τους επιχείρημα όπως υπάρχει εξάλλου και σε βίντεο είναι πως: Εμάς μας αρέσει να τις βλέπουμε να γυρνάνε….

Αυτό κύριε Δήμαρχε εμείς εδώ στο χωριό δεν το λέμε, επίσκεψη για ενημέρωση των πολιτών. Εσείς εκεί στην πόλη μπορείτε να το ονομάζετε ακόμη και δημοκρατία αν έτσι νομίζετε. Υπάλληλος του δήμου Κατερίνης έβγαζε και φωτογραφίες οπότε αν θέλετε να αποδείξετε ότι κάνουμε λάθος, μπορείτε να δώσετε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες. Ιδού η Μηλιά, ιδού και το πήδημα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι: υπάρχουν 1000 υπογραφές από κατοίκους και φίλους της Μηλιάς οι οποίοι είναι αντίθετοι σε αυτό το έργο που μερικοί (κι όχι όλοι) οι σύμβουλοί σας ψήφισαν. Να σας υπενθυμίσουμε ότι αν θέλετε να συνομιλήσετε όντως με τους κατοίκους της Μηλιάς και με την Επιτροπή Αγώνα εμείς είμαστε ανοιχτοί κύριε Δήμαρχε έστω και τώρα να κάνουμε το δημόσιο διάλογο που εξαρχής αποφύγατε.

Να σας υπενθυμίσουμε τέλος κύριε Δήμαρχε (και να ενημερώσουμε και εσάς κυρία Μιχωλού ) ότι υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ με τις υπογραφές και των 3 τοπικών συμβούλων εκ των οποίων οι 2 ανήκουν στην παράταξή σας. Υπάρχουν 12 φορείς και σύλλογοι οι οποίοι είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο έργο.

Λοιπόν δήμαρχε; Αντί να έρχεσαι αργά τη νύχτα και να συναντάς αυτούς που εσύ θέλεις σε καφενείο που εσύ θέλεις, τι θα έλεγες να κάνουμε ένα δημόσιο και ανοιχτό διάλογο με ένα ανοιχτό πάνελ με καλεσμένους καθηγητές πανεπιστημίου και ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο;

Εμείς δεν κρυβόμαστε κύριε Χιονίδη. Εσείς;

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη