Αιφνιδιασμό, μεθοδεύσεις, κλειστή ομάδα

καταγγέλλει ο Ζώβας

για τις σημερινές αρχαιρεσίες στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

 

Ώρες πριν τις σημερινές αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, το μέλος του απερχόμενου ΔΣ, Αναστάσιος Ζώβας, με ανακοίνωσή του στρέφεται κατά των επιλογών της διοίκησης “μιας κλειστής ομάδας” -όπως την χαρακτηρίζει- για το χρόνο και την προετοιμασία των σημερινών αρχαιρεσιών. Ο κος Ζώβας, στο κείμενό του, αφήνει αιχμές και για επιλογές που μπορεί να οδηγήσουν στην μείωση των εκπροσώπων της ΕΞΠ στην πανελλήνια ομοσπονδία και όπως διαβεβαίωσε την ΕτΟ θα είναι υποψήφιος για το νέο ΔΣ της ΕΞΠ, όπως έχει ανακοινώσει.

 

Η ανακοίνωση Ζώβα

 

Εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας

Η πικρή γεύση μιας …χαμένης υπόθεσης

Του Αναστάσιου Ζώβα, Ξενοδόχου Παραλίας Πιερίας.

 

Σήμερα λοιπόν.
Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, 2017. Στην ΕΚΑΒΗ της Κατερίνης, στις 17:30.

Αυτή την ημερομηνία θα θυμούνται οι επόμενες γενιές ξενοδόχων της Πιερίας (γιατί αυτές σίγουρα θα υπάρξουν), ως την ταφόπλακα στις κοινές επιδιώξεις των Ξενοδόχων της περιοχής μας.

Γι’ αυτή την ημερομηνία, θα θυμούνται πως υπήρξε, η “αποφράδα” ημέρα όπου οι λίγοι επικράτησαν των πολλών, οι επιτήδειοι κατανίκησαν τους καλοπροαίρετους και τελικά πως ο Δαυίδ, απλώς …εξαπάτησε των Γολιάθ, σε έναν στημένο αγώνα.

Δέκα ημέρες πριν, εντελώς αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ, πίσω από τις “κλειστές” πόρτες ξενοδοχείου της Νότιας Πιερίας, η διοικούσα την Ένωση Ξενοδόχων κλειστή ομάδα (με παριστάμενους ορισμένους γνωστούς και μη εξαιρετέους θιασώτες της), αποφάσισε ως Δ.Σ. (χωρίς καν να συγκαλέσει Δ.Σ.) για την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης (???), με κύριο θέμα τη διενέργεια εκλογών, καθώς και τους απολογισμούς τριετίας (???).

Αναρωτιέται εύλογα κάποιος.
Η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση είναι Τακτική ή Έκτακτη;
Εάν είναι Τακτική Γ.Σ. γιατί γίνεται τρεις (3) μήνες νωρίτερα, τόσο αιφνιδιαστικά και παρέχει στου Συναδέλφους Ξενοδόχους τη δυνατότητα μόνο πέντε (5) ημερών στην πράξη, ώστε και να τακτοποιήσουν εκβιαστικά τις οικονομικές του υποχρεώσεις (ετήσιες συνδρομές), για να έχουν δικαίωμα ψήφου και επίσης εκβιαστικά να αποφασίσουν στο ίδιο χρονικό διάστημα για να θέσουν υποψηφιότητα;

Η δικαιολογία που προέβαλαν, για εσπευσμένη διενέργεια εκλογών πανελληνίως, λόγων των αρχαιρεσιών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) τον ερχόμενο Νοέμβριο, μόνον ως αστεία μπορεί να σταθεί, καθώς σε λίγες μόνον άλλες Ενώσεις ξενοδόχων (τρεις ή τέσσερις) διεξάγονται εκλογές ως τα τέλη Οκτωβρίου (???) από τη μία, ενώ από την άλλη ποτέ στο παρελθόν η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας δεν είχε τόσους πολλούς αντιπροσώπους στην Π.Ο.Ξ. όσους έχει με την παρούσα σύνθεση.

Πιστεύει κανείς ότι Σήμερα, θα προσέλθουν για να ψηφίσουν (υπό τις παρούσες συνθήκες), περισσότεροι εκλογείς από εκείνους που ψήφισαν το 2014 (180 περίπου), ώστε να προκύψει ο ίδιος (τουλάχιστον) αριθμός αντιπροσώπων (9), στην Π.Ο.Ξ.;

Είναι μήπως και πάλι η τωρινή πρόεδρός μας, υποψήφια για μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ.;

Την προηγούμενη φορά “πάτωσε”. Τώρα έχει αλλάξει κάτι;

Έγραψα και πρόσφατα.
Είναι κρίμα ορισμένοι ολίγοι, να εκμεταλλεύονται στο έπακρο, την άγνοια ή το “…δε βαριέσαι αδερφέ”, των πολλών Νοικοκυραίων Συναδέλφων μας, για να ικανοποιήσουν προσωπικές τους φιλοδοξίες, αντί να υπηρετήσουν το σκοπό για τον οποίο θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση του συνόλου. Να υπηρετήσουν δηλαδή, το ίδιο το σύνολο. Το κοινό μας συμφέρον, όχι απλά τα ατομικό τους συμφέρον, μέσα από μια συλλογική διαδικασία.

Δεν είναι η ίδια η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, που πριν από λίγα μόνον χρόνια, ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας “πάσχιζε” να αναγνωριστεί η ένωση Παραλίας ως ισότιμο μέλος της Π.Ο.Ξ.;
Τώρα που μεταπήδησε στην Ένωση Πιερίας, τι έγινε αυτή η υπόθεση;
Παραμένει στόχος ή ξεχάστηκε;

Αγαπητοί Συνάδελφοι Ξενοδόχοι,
Η “χαμένη υπόθεση” δεν αφορά κάποιους σαν εμένα, που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά των Ξενοδόχων, αλλά δεν πρόλαβαν να θέσουν υποψηφιότητα, ή να τακτοποιήσουν τις οικονομικές του εκκρεμότητες για να ψηφίσουν σήμερα, λόγω του αιφνιδιασμού και της τακτικής του εκβιασμού, της τωρινής διοικούσας ομάδας.

Η “χαμένη υπόθεση” αφορά όλους εμάς του Ξενοδόχους (κυρίως εκείνους της λογικής του “…δε βαριέσαι αδερφέ”), για το που θα οδηγήσει τον κλάδο μας.

Κυρίως, για την πικρή γεύση που θα μας αφήσει όλους, στο άμεσο μέλλον.

Αγαπητοί Συνάδελφοι Ξενοδόχοι,

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτερο όργανο της Ένωσης.

Σ’ ΑΥΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Μπορούν και Πρέπει ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ,
άσχετα από τις μεθοδεύσεις του εκάστοτε Δ.Σ. για ταμειακά ενήμερους κ.α..


Σήμερα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΚΑΒΗ — ΩΡΑ:17:30.

Ζώβας Αναστάσιος…

Παρών

Επιμύθιο. Τα ίδια “πάνω-κάτω” θα υποστηρίξω ως υποψήφιος και στην Γενική Συνέλευση, όπου θα ζητήσω την ψήφο των “Ταμειακά Ενήμερων”.

Βοήθεια μου…