Καταρτίζουν Μητρώο Μονοπατιών

μετά και σχετική Υπουργική Απόφαση

σύλλογοι και φορείς, την Παρασκευή 6.10.2017 στο Φορέα Διαχείρισης

 

 

ΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΙ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 6 μ.μ.
Στο κτήριο του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Λιτόχωρο

 

Σε μια συνάντηση-καταγραφή των μονοπατιών του Ολύμπου για τη δημιουργία ενός μητρώου και μια συζήτηση με θέμα τη δημιουργία του Δικτύου Μονοπατιών Ολύμπου σύμφωνα με τη νέα Υπουργική Απόφαση για τη συντήρηση και τη σήμανση των μονοπατιών. Προσκεκλημένοι είναι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, ορειβατικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης (ΕΟΣ, ΣΕΟ, ΟΑΛΘ) Λάρισας και Ελασσόνας καθώς και οι Διοργανωτές αγώνων ορεινού τρεξίματος. Θα παραστούν για την καταγραφή και ενημέρωση η Διεύθυνση Δασών Πιερίας και Ελασσόνας καθώς και ο Φορέας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

                                                                      

                                                                     ΟΙ Ο.Χ.Φ.Π. Σύλλογοι Πιερίας

Ο.Σ. ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΕΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Χ.Ο. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΦΙΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΟΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ΕΟΣ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΕΟΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ, ΕΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΦΣΛ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΣΕΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ.

 


 

Με απόφαση -της 31ης Ιανουαρίου 2017- του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθορίστηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών πεζοπορικών μονοπατιών.

 

206B YA151344-165 30-1-17monopatia

Στις 21.7.2017, υπήρξε -μετά από σχετικό αίτημα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και σχετική με το θέμα εγκύκλιος.

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣmonopatia