Pediatric Work Physiology 2017

στην Παραλία Κατερίνης

συμμετέχουν τριάντα (30) κράτη, εξήντα (60) διακεκριμένα πανεπιστήμια, δεκαοκτώ (18) διακεκριμένοι επιστήμονες ως ομιλητές και περίπου εκατόν πενήντα (150) θα είναι οι ξένοι σύνεδροι

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias
τηλ. επικοινωνίας: 2351351208

Κατερίνη,  28 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου

Διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου του «Pediatric Work Physiology (PWP 2017)» στην Κατερίνη

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν σε δράσεις που επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία στο συνάνθρωπο»

Συνέντευξη τύπου με θέμα τη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου του «Pediatric Work Physiology (PWP 2017)» που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη παραχώρησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα. Σοφία Μαυρίδου, η Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης, κα. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου και ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,κ.Χρήστος Κοτζαμανίδης, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017,στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017 στην Παραλία Κατερίνης και συνδιοργανώνεται από το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Τel Aviv του Ισραήλ με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης και τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής ερευνών του ΤΕΦΑΑ. Να σημειωθεί, ότι το PWP είναι ένας διεθνής επιστημονικός οργανισμός ο οποίος ασχολείται με θέματα που σχετίζονται με το παιδί και την άσκηση, με την ανάπτυξη του παιδιού, την άσκηση και την επίδρασή  της στην υγεία του παιδιού.

«Η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στη διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου του «Pediatric Work Physiology» ανήκει στο  πλαίσιο των δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Παιδείας σε θέματα αθλητισμού, τουρισμού και παιδείας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου έκανε λόγο για ένα σημαντικό συνέδριο με πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και αθλητικό χαρακτήρα με αξιόλογους συμμετέχοντες που θα προσδώσει μια ξεχωριστή χροιά στα δρώμενα της περιοχής, αναδεικνύοντας παράλληλα και το τουριστικό προϊόν της Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζουν ενεργά και συμμετέχουν σε δράσεις που επιδεικνύουν κοινωνική ευαισθησία στο συνάνθρωπο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.

Από την πλευρά της η  Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης, κα. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, σημείωσε ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή  καθιερώνονται ως τόπος που διαθέτει τις υποδομές και μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο σημαντικών συνεδρίων. « Διαχρονικά ο Δήμος μας στηρίζει κάθε επιστημονικό βήμα, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο μιας κοινής προσπάθειας της ιατρικής κοινότητας, όπως η συγκεκριμένη για τη διατήρηση της υγείας των παιδιών,των πολιτών γενικότερα και της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε η κ. Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου που ευχήθηκε με τη σειρά της επιτυχία στο συνέδριο, εκφράζοντας  τη βεβαιότητα ότι οι συμμετέχοντες που θα γνωρίσουν την πόλη και τη φιλοξενία των ανθρώπων της,  θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την περιοχή.

Ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Κοτζαμανίδης, αναφέρθηκε στα πεδία του συνεδρίου που περιλαμβάνουν Κινητική ανάπτυξη, Βιομηχανική, Εργοφυσιολογία/Βιοχημεία, Εξέλιξη Οστού, Φυσική Αγωγή/Φυσική δραστηριότητα, Διατροφή/λήψη υγρών, Κινητικός και Νευρομυικός έλεγχος, Κινητικά Προβλήματα, Παχυσαρκία και Φυσική δραστηριότητα.

Όπως, ενημέρωσε, οι επιμέρους επιστήμες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του PWP είναι: Ανθρωπομετρία, Κινητική ανάπτυξη, Κινητική μάθηση, Οστική ανάπτυξη, Διατροφή, Λήψη Υγρών, Παχυσαρκία και αντιμετώπισή της, Ορμονική λειτουργία παιδιού, Κινητικές διαταραχές και αποκατάσταση, Φυσική δραστηριότητα, Επιλογή Ταλέντου και Ιδανική προπόνηση στο παιδί.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, στο συνέδριο συμμετέχουν τριάντα (30) κράτη, εξήντα (60) διακεκριμένα πανεπιστήμια, δεκαοκτώ (18) διακεκριμένοι επιστήμονες ως ομιλητές και  περίπου εκατόν πενήντα  (150) θα είναι οι ξένοι σύνεδροι.

Ο κ. Κοτζαμανίδης τόνισε, ότι στο πλαίσιο  του συνεδρίου προβλέπονται πολιτιστικά δρώμενα, όπως παρουσίαση φολκλορικών χορών από την Εστία Πιερίδων Μουσών και το τμήμα  Ποντίων του Κορινού, δύο βραδιές εκμάθησης ελληνικών χορών καθώς και επίσκεψη στο μουσείο του Δίον, στον Όλυμπο και στα Μετέωρα.

Τέλος, ο Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και το Δήμαρχο Κατερίνης για τη σημαντική στήριξη και αρωγή στη διοργάνωση του συνεδρίου.

Ο ιστότοπος του συνεδρίου είναι: https://conferences.cwa.gr/pwp2017/ όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες και το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 1 - Αντιγραφή

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ