Το “όραμα” αποκτά σάρκα και οστά

(ανάπλαση της Αγίου Νικολάου και όλου του κέντρου)

“το μεγαλύτερο έργο που έγινε στο Λιτόχωρο”

 

Το έργο-“όραμα”*, το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Λιτόχωρο –κατά τον δήμαρχο-, ένα έργο που θα αλλάξει δραματικά την εικόνα στο κέντρο του Λιτοχώρου, εγκαινιάζεται το πρωί της Παρασκευής, 6ης.10.2017.

Χωρίς καμία ιδιαίτερη ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών, παρά μόνο την ειδοποίηση που αναρτήθηκε στο χώρο του πάρκινγκ της πλατείας, ώστε να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν εκεί. Χωρίς καν ένα θριαμβευτικό δελτίο Τύπου, όπως το πρόσφατο που μας βεβαίωνε ότι η Γιορτή Αγρότη στην Καρίτσα επέφερε την βελτίωση της γεωργικής παραγωγής του Δήμου μας…  Πρωί Παρασκευής θα γίνει η εκκίνησητου έργου, γιατί πιθανότατα το σαββατοκύριακο το πάρκινγκ παρουσιάζει μικρότερη κίνηση και είναι λιγότερο αναγκαίο.

Το έργο που θα κατασκευαστεί στη μισή περίπου τιμή απ’ ότι προέβλεπε η μελέτη, μια μελέτη που δεν περιείχε και κυκλοφοριακή μελέτη, παρ’ όλο που η υλοποίησή της θα αλλάξει και χρήση δρόμων και τη μορφή και τη δυναμικότητα του πάρκινγκ και πολλών χώρων στάθμευσης στο κέντρο. Μπορεί όμως να υπάρξει μετά την ολοκλήρωσή του … (η κυκλοφοριακή μελέτη)

Οι πολλές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν αργά (όταν η διοίκηση εδέησε να δεχτεί μια κατόπιν εορτής ενημερωτική συζήτηση) δεν επέφεραν καμία αλλαγή.

Κι έτσι, το έργο ξεκινά σήμερα.

 

Και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι.

 

 

*Το έργο είχε χαρακτηριστεί ως «όραμα του δημάρχου» από τον μοναδικό δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης που ψήφισε υπέρ του. Αργότερα, συνυπέγραψε κι αυτός τα πάμπολλα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες, συναδέλφων του και δημοτών.