Τα οράματα είναι για τους ηγέτες

(τα έργα απαιτούν μελέτες και σοβαρότητα)

αντί να αναζητούμε λύσεις που θα εξασφαλίζουν θέσεις πάρκινγκ … απροβλημάτιστα καταργούμε όσες έχουμε; – αλλαγές στην κίνηση στο κέντρο ΧΩΡΙΣ μελέτη;;; Γιατί;

Για μια ακόμη φορά σήμερα, το “έργο” της ανάπλασης της οδού Αγίου Νικολάου … ξεκίνησε και δεν ξεκίνησε.

 

Η ανάπλαση της Αγίου Νικολάου αρχίζει με την -στην ουσία- κατάργηση του πάρκινγκ της πλατείας, ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Παρά τα όσα αποτυπώνονται και στην τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούν τις ενστάσεις-επιφυλάξεις δημοτικών συμβούλων ΚΑΙ της διοίκησης.
Παρά την δέσμευση ότι το έργο θα αρχίσει με τα όσα “αναίμακτα” περιέχει, αν περιέχει “αναίμακτα”.

 

Το έργο-”όραμα” επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο του Λιτόχωρου, ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
Μονοδρομεί, αλλάζει χαρακτηριστικά των δρόμων και της διαχείρισης της κίνησης ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
ΔΕΝ προβλέπεται αν θα υπάρξουν σε άλλο σημείο ή θα εξαφανιστούν οι θέσεις πάρκινγκ στο πάρκινγκ της πλατείας. Εκτός κι αν δεν είναι απαραίτητες…
Εσείς, κες και κοι της διοίκησης και της αντιπολίτευσης (πλην Λαπάτση), έχετε πειστεί ότι μπορούν να χαθούν θέσεις πάρκινγκ;;; Αν ΔΕΝ έχετε πειστεί τι περιμένετε; Να χαθούν;

Είναι σημαντικό να υπάρχει …φυτοτεχνική μελέτη…. αλλά όχι κυκλοφοριακή;;;

 

Για μια ακόμη φορά, η εμμονή ενός (που καθημερινά απογυμνώνεται από την όποια υποστήριξη είχε τρία χρόνια πριν) απειλεί να επιβάλει έναν δαπανηρό παραλογισμό. Ήδη, η πλατεία μας κοσμείται από ένα τέτοιο μνημείο δαπανηρού, φτιαγμένου με ψέματα, κακόγουστου (περισσότερο από πριν) παραλογισμού.

 

Θα αφήσουμε να επεκταθεί ο παραλογισμός και σε ζητήματα που έχουν τεράστια πρακτική σημασία;
Κι αν ναι, γιατί; Γιατί ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και δέκα μέτρα πεζοδρόμιο (κι αυτό χωρίς μελέτη);;;

 

 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει, ας δηλώσουν όσοι μπορούν και πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, ότι πράγματι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

Αναμένουμε κε Λάππα, κα Γιάννακα, κε Μήλιο.

 

Η γελοία εικόνα του συνεργείου που καθημερινά δοκιμάζει τα αντανακλαστικά όσων έχουν ερωτήματα και ανησυχίες, δεν τιμά ούτε εσάς, ούτε όσους επιλέξατε να έχετε αντιπάλους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αναμένουμε όμως και την αντιπολίτευση.

Να αποδείξει -επιτέλους- ότι υπάρχει και μάλιστα με λόγο ύπαρξης.

Αν τα δικαιώματά της καταπατώνται στο Δημοτικό Συμβούλιο κι η φωνή της φιμώνεται …υπάρχουν και χώροι -και ελευθερία- εκτός Συμβουλίου. Αν καμία ανησυχία δεν έχει και συμφωνεί, ας το δηλώσει κι αυτό γιατί κι αυτό είναι σημαντικό στοιχείο για όσους ανησυχούν και ήδη αποφασίζουν να μην επιτρέψουν το έργο να εκκινήσει καν.