Δήμαρχε, στο Δ. Θερμαϊκού πετάνε τα λεφτά τους;;;

αλλάζουν χρήση οι δρόμοι χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη;;;

επιμένεις;;; μελετήσαμε που θα βάλουμε φυτά, αλλα όχι αν αλλάζει και που και πως η κυκλοφορία;;;

 

Το έργο- “όραμα” συνεχίζεται.

 

Και ταυτόχρονα με την εξέλιξη του έργου-”οράματος”, γίνεται και η διαβούλευση που ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του παραδέχτηκαν ότι έπρεπε να γίνει πριν καν γίνει αποδεκτή η μελέτη.

 

Υπάρχουν και επαγγελματίες που δεν έχουν καμία αντίρρηση-ένσταση-απορία και αποδέχονται πλήρως τη μελέτη και το έργο, ως έχει.

 

Αν και το έργο έχει ως έχει η μελέτη -και κάποιοι το αποδέχονται έτσι-, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του ζήτησαν σήμερα προτάσεις-διορθώσεις για να τροποποιήσουν τη μελέτη, ανάλογα με τις προτάσεις-διορθώσεις.

 

Ταυτόχρονα, το έργο προχωρά με το ξήλωμα-καταστροφή της ήδη υπάρχουσας υποδομής: το πεζοδρόμιο στο όριο του σημερινού πάρκινγκ της πλατείας ξηλώθηκε για να μεγαλώσει … 20 εκατοστά του μέτρου, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ!!!

 

Ο δήμαρχος -παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Ν. Λάππα, της αντιδημάρχου Λ. Γιάννακα και των Ζτάνη, Σιώκα, Γρεβενίτη, Βακουφτσή και Ρεμπατσιού ξεκαθάρισε σήμερα ότι για το συγκεκριμένο έργο ΔΕΝ απαιτείται κυκλοφοριακή μελέτη.

 

Σε πόσους Δήμους της Ελλάδας πετάνε λεφτά για να κάνουν κυκλοφοριακές μελέτες και γιατί τις κάνουν;

 

Στο παράδειγμα του Δήμου Θερμαϊκού που παρουσιάζουμε, γιατί κάνανε μελέτη (1+3 συγκοινωνιολόγοι) για έργο που αφορούσε κυκλοφορία-χρήση δρόμων;;; Για να ξέρουν που θα γίνουν παρτέρια και δεντροφυτεύσεις;;;

 

 

Η ΕτΟ θεωρεί ότι ο χειρισμός του θέματος από τη δημοτική αρχή είναι ένα -ακόμη μεγαλύτερο- δείγμα αυθαιρεσίας, δαπανηρής και καταστροφικής. Μετά και παράκληση πολλών ενδιαφερομένων και επειδή πολλοί δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην ενημέρωση που προγραμματίστηκε στη 1μμ, θα δημοσιεύσει σε λίγο το βίντεο με όλη τη εξαιρετικού ενδιαφέροντος ενημερωτική διαδικασία.

ΥΓ-κουίζ: ποιος θα παίξει αυτή τη φορά το ρόλο του πρόσφατα χαμένου Γιώργου Φαρμάκη, ο οποίος ανέλαβε –έστω την τελευταία στιγμή- να αποτρέψει την υλοποίηση της πρότασης της TOSOH και να αποτρέψει τούτο το παράλογο, εντελώς “στο πόδι” και ατεκμηρίωτο έργο-”όραμα”;;; Νίκο, περιμένουμε την απάντηση.-

 

Τεχνική Έκθεση Θερμαϊκού