Άλλα αντ’ άλλων

"πέρα βρέχει"

και έτερον-εκάτερον, κολοκύθια εις το πάτερον, ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την υπογραφή και τη βούλα σας

Ενώ το Λιτόχωρο βοά και ξεσηκώνεται κατά της καταστροφικής ανάπλασης της Αγίου Νικολάου (που αναπλάθει όμως και την πλατεία και το πάρκινγκ της πλατείας και καθορίζει αναγκαστικά τις όποιες μελλοντικές επιλογές ανάλογων –σοβαρότερων και σχεδιασμένων- επεμβάσεων), η διοίκηση του Δήμου είναι κυριολεκτικά «στον κόσμο της», δείγματα του οποίου δημοσιεύει, με κάθε επισημότητα…

 

Σημερινό δελτίο Τύπου που έστειλε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ζητώντας να δημοσιευτεί, αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου στον Άγιο Σπυρίδωνα, που «σώζει» (κατά το συντάκτη) τους αγρότες της περιοχής. Στο κείμενο είναι εμφανέστατες και πάλι οι αποδείξεις μιας διοίκησης που ή σιωπά για τα μεγάλα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί ή μονίμως “πετά την μπάλα στην κερκίδα”, χωρίς καμία σοβαρότητα και κανένα όριο στην αυτογελοιοποίηση.

Και πάλι, στο κείμενο κάποια καθήκοντα καταγράφονται με …κεφαλαίο και κάποια με πεζό:

«Ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος πατήρ Ιωάννης Κόφας, παρουσία του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Δίου…»

 

Το μέγεθος του έργου δεν καταγράφεται, ξεκαθαρίζεται ότι χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και καταγράφεται η δέσμευση του… Δημάρχου για ένταξη ακόμη περισσότερων σωτήριων έργων στο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΣΠΑ…… 2014-2010!!!

 

Αν και αυτό το κείμενο έχει την έγκριση της διοίκησης του Δήμου, τότε είναι ώρα να αναρωτηθούμε αν έχουμε τη διοίκηση που μας αναλογεί και μας αρμόζει. Ή εκπροσώπους για τους οποίους –δυστυχώς- ο χρόνος δεν μετρά αντίστροφα…όσο κι αν το επιθυμούν.-

ΣημΕτΟ:Πιθανώς, ο αγιασμός ήταν και τα άτυπα εγκαίνια του έργου, του οποίου η ολοκλήρωση είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Απρίλιο.

 

Αγιασμός στο «Μακρή» Αγίου Σπυρίδωνα