Η έκπτωση στο “όραμα”

ως αρχή εξελίξεων

και η ελευθερία μας, το κοινό καλό και οι επιλογές που τα τιμάνε

Το μήνυμα της Κίνησης Κατοίκων Λιτοχώρου είναι απλό και ξεκάθαρο: το Λιτόχωρο αποφασίζει για το Λιτόχωρο.

Και θα το αποφασίσει μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην επόμενη συνεδρίασή του, ειδική και ειδικά καθυστερημένη, με θέμα την ανάπλαση. Και θα ‘ναι όλο το Λιτόχωρο εκεί: άρχοντες και αρχόμενοι.

Την Τρίτη, πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις στο Λιτόχωρο, θα είναι κλειστά, με απόφαση των ιδιοκτητών τους. Όχι με απόφαση του Σωματείου Επαγγελματιών.

Το Λιτόχωρο δεν εκπροσωπείται πλέον, δεν συμφωνεί με την άποψη της πλειοψηφίας του τοπικού του συμβουλίου, την «στην κόψη του ξυραφιού» πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου/δημαρχία/διοίκηση. Οι επαγγελματίες –στην πλειοψηφία τους- δεν συμφωνούν και δεν έχουν καμία σχέση με το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου.

Τα δύο αυτά «διαζύγια» μεταξύ οργάνων αντιπροσώπευσης και πολιτών δεν μπορεί παρά να είναι αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί πάντα η αποξένωση αρχών και αρχομένων σηματοδοτεί μια προβληματική αντιπροσώπευση και μια «κουτσή» Δημοκρατία. Αν όχι «κουτσή»… σίγουρα με σοβαρό διάστρεμμα…

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, διαλύονται όλες οι ψευδαισθήσεις και τα άλλοθι όσων –με κόπο και φροντίδα προσωπική- τα διατηρούν για να εμφανίζονται ως κοντινότεροι στους πολίτες και εν δυνάμει διαφωνούντες με τον ηγέτη τους και δήμαρχό μας. Στην εμμονική συμπεριφορά του δημάρχου -και σ’ αυτή την περίπτωση- πρέπει να προσθέτουμε πια χωρίς προβληματισμό, την εμμονική, την καταστροφικά αποκομμένη απ΄ τους πολίτες υπακοή της ομάδας του στις εμμονές του.
Για την αξία των έργων του … κανένα -ως τώρα- δεν άξιζε εγκαίνια. Ούτε το σιντριβάνι.

Μια άλλη απουσία καταγράφεται σταθερά πολλούς μήνες τώρα και δεν μπορεί πια παρά να χαρακτηριστεί ως τεράστιο κενό και αποφυγή ευθύνης: της τοπικής Εισαγγελίας, γιατί  –ως τώρα τουλάχιστον- δεν ασχολήθηκε με ένα έργο που επιφέρει σοβαρές αλλαγές στην κίνηση στους δρόμους του Λιτοχώρου, ΧΩΡΙΣ κυκλοφοριακή μελέτη στη μελέτη του και δόθηκε –με διαγωνισμό- να κατασκευαστεί με έκπτωση μεγαλύτερη κι από 60%, στην πτωχευμένη Ελλάδα του 2017 και αφού ο ανάδοχος δέχτηκε από τα πρώτα λεπτά της υλοποίησής του ότι το αποτέλεσμά του δημιουργεί τόσα προβλήματα που άρχισε να ενσωματώνει σοβαρότατες αλλαγές.

Δύο μέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα κριθεί η προσφυγή επαγγελματιών κατά του έργου.

 

Όλοι οι παραπάνω και μεις όλοι, δρούμε και επιλέγουμε ελεύθερα.
Καλή τύχη σ’ όλους μας.