Οι Opera Chaotique στην Κατερίνη

ολοκληρώνοντας περιοδεία σ' όλο τον κόσμο

Σάββατο και Κυριακή, στο Μω – “Γυναίκες που άλλαξαν τον Κόσμο”

Οι OPERA CHAOTIQUE 
στο θέατρο Μω – Ετεροτοπίες με την νέα τους παράσταση 
“ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 & ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ │ ΩΡΑ 21:00
Σε μια μετα-σουρεαλιστική χιουμοριστική (ή όχι) παράσταση

Αφιερωμένες στις γυναίκες είναι οι παραστάσεις που στήνουν στο θέατρο Μω οι Opera Chaotique. Το ιδιαίτερα ταλαντούχο και ανατρεπτικό δίδυμο, δημιουργεί και παρουσιάζει νέα τραγούδια αποτίοντας φόρο τιμής στις γυναίκες. Γυναίκες που έγιναν σύμβολα, γυναίκες διάσημες, γυναίκες της διπλανής πόρτας. Γυναίκες που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του κόσμου, καθώς “Women make the world go round”, όπως εύστοχα διασκευάζουν το γνωστό τραγούδι.
Με λεκτικές αναφορές σε σπουδαίες γυναικείες μορφές που άφησαν τοστίγμα τους με το καλλιτεχνικό ή ανθρωπιστικό τους έργο, αλλά και με μουσικές αναφορές στη Suzanne Valadon, την Anita Berber, την Sarah Kane, την Alice Prin, ακόμα και τις …άσημες “Δεσποινίδες της Αβινιόν”, οι Opera Chaotique εμπνέονται και αφιερώνουν τα νέα τους τραγούδια στις γυναίκες αυτές καθώς και σε κάθε γυναικεία ύπαρξη.
Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν μια παράσταση αφιερωμένη στις γυναίκες να μην περιλαμβάνει γυναίκες. Γι’ αυτό, οι Opera Chaotique προσκάλεσαν και συμμετέχουν στις παραστάσεις τους και γυναίκες καλλιτέχνιδες.

Guests στις παραστάσεις στην Κατερίνη στο θέατρο Μω θα είναι:
ΣΑ 2 / 12
Λίνα Γιαμούζη (ζωγράφος-ποιήτρια), Τίνα Ιωαννίδου (ηθοποιός),
Αρετή Κουτσιάλη (χορεύτρια), Κώστας Μυστακίδης (ηθοποιός)
ΚΥ 3 / 12
Τίνα Ιωαννίδου (ηθοποιός), Αλέξης Καραβέργος (μουσικός)
Χρυσούλα Λουλοπούλου (ποιήτρια), Κώστας Μυστακίδης (ηθοποιός), Γιάννης Τσιγάρας (ζωγράφος), Κατερίνα Τσιγκάνου (ζωγράφος)

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Στις ζωντανές τους εμφανίσεις οι Opera Chaotique εκτός από τις δικές τους συνθέσεις κουβαλάνε και όλη τους την τρέλα: Άριες που κορυφώνονται με punk ουρλιαχτά, τζαζ μελωδίες που πάλλονται στο ρυθμό αφρικανικών κρουστών, τρυφερά παραμύθια που μεταμορφώνονται σε σκοτεινούς εφιάλτες…
Θεατρικοί αυτοσχεδιασμοί, μελοποιήσεις ποιημάτων, πρωτότυπες συνθέσεις και τρελά πειραγμένες διασκευές… Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ να κουβεντάζει με τον Charles Bukowski, ενώ το Φάντασμα της Όπερας ταξιδεύει στη Νέα Ορλεάνη … Κάθε συναυλία των Opera Chaotique ειναι μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία, ένα σουρεαλιστικό ταξίδι σε τόπους κι εποχές όπου όλα είναι πιθανά και μια απολαυστικά χαοτική παράσταση.

ΤΥΠΟΣ
Το πρωτότυπο κι αυθεντικό μουσικό τους στίγμα δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Διεθνή Τύπο που έχει μεταξύ άλλων γράψει:
“Μια απόλυτα μοναδική, ουσιαστική και άρτια μουσική εμπειρία”
(Where Y’at, Νέα Ορλεάνη),
“Τζαζ, όπερα, εναλλακτικό ροκ, Αφρικανική μουσική και καμπαρέ συγκρούονται σε αυτήν την εκκεντρική παράσταση” (Time Out London, Μ.Βρετανία),
“Μια εντελώς νέα εμπειρία στην τζαζ και την όπερα” (Exberliner, Γερμανία),
“Με υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε κάτι πραγματικά αυθεντικό!” (BCN MES, Ισπανία).

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ & ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ
www.operachaotique.com
www.facebook.com/operachaotique
www.youtube.com/operachaotique

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Opera Chaotique – “Γυναίκες που άλλαξαν τον Κόσμο”
Σάββατο 2 & Κυριακή 3. Δεκεμβρίου │ Ώρα 21:00
Είσοδος: 8 €
Θέατρο Μω │ Ν. Γεωργούλη 15 – Κατερίνη
Τηλ. κρατήσεων: 23510 76228 │ theatromo@gmail.com

Θέατρο Μω – Ετεροτοπίες
Παράλληλες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιάννης Ευθυμιάδης
Υπεύθυνος τύπου: Αλέξανδρος Σωματαρίδης