Ζήτω η Προστάτις

(και το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης)

από το Μάρτιο του 2018, στο Λιτόχωρο

Η προστάτιδα του Πυροβολικού γιορτάστηκε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2017, από το Πυροβολικό και το Στρατό Ξηράς, στο Στρατόπεδο «Μπαλανίκα» στο Λιτόχωρο. Τον εορτασμό τίμησαν βουλευτές του νομού, η τοπική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι στο Λιτόχωρο θα λειτουργήσει –από το Μάρτιο- Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, στα πλαίσια του προγράμματος αναδιοργάνωσης που ανακοινώθηκε πέρυσι.

 

Στον εορτασμό συμμετείχαν οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σκούφα και Τζαμακλής, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, π. Μάξιμος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστης Μυστρίδης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και η ηγεσία και τα στελέχη της 24ης ΤΘΤ.

 

Η απουσία εκπροσώπου –έστω- του Δήμου Δίου-Ολύμπου πιθανώς απέτρεψε την επισημότερη ανακοίνωση της δημιουργίας Κέντρου Εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα του Δήμου, αλλά η προετοιμασία προχωρά και σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.

Highlights του φετινού εορτασμού: η κα Σκούφα και ο κος Τζαμακλής στην πρώτη τους γνωριμία με αυτοκινούμενο Κέντρο Διοίκησης Πυρός και -φυσικά- οι παραδοσιακοί λουκουμάδες του Πυροβολικού.