“Πέταξε το γάντι”

και συγκαλεί συνεδρίαση

το απόγευμα της Πέμπτης, πριν από κάθε άλλη κρίση, ο τοπικός πρόεδρος της Καλλιθέας τεστάρει την απόφαση Χιονίδη για διαγραφή και καθαίρεσή του

Μετά την κορύφωση της ρήξης Χιονίδη-Κήπου, με τη διάρρηξη του γραφείου του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας, ο διαγραφείς από τον δήμαρχο Κατερίνης αιρετός ολοκληρώνει την αντιπαράθεση, “πετώντας το γάντι” στον δήμαρχο, εξασκώντας το σημαντικότερο από τα καθήκοντά του: συγκαλεί συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Η πρόθεσή του αυτή αμφισβητεί στην πράξη την καθαίρεση με την οποία συνόδευσε ο Σάββας Χιονίδης τη διαγραφή του από την δημοτική παράταξη με την οποία εξελέγησαν αμφότεροι και υλοποιεί την άρνησή του να υποταχθεί στις διαθέσεις του δημάρχου. Από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί τις ενέργειες αυτές παράνομες και παράτυπες και έχει καταγγείλει ότι δεν έχει παραλάβει κανένα επίσημο έγγραφο που να τις αποτυπώνει. Όπως μάλιστα διευκρίνισε σήμερα στην ΕτΟ, αν και το ζήτησε και με εξώδικο, ο Σάββας Χιονίδης δεν του έχει ακόμη στείλει την απόφαση της δημοτικής ομάδας που αποφάσισε τη διπλή εκπαραθύρωσή του.

Σήμερα, ο Ευ. Κήπου συγκάλεσε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, στις 6μμ και με θέμα… την καθαίρεσή του και την παραβίαση του γραφείου του και κάλεσε -ως τοπικό σύμβουλο- και τον συνάδελφό του που ορίστηκε από το δήμαρχο Κατερίνης ως αντικαταστάτης του Κήπου. Ταυτόχρονα, με υπηρεσιακό έγγραφο και όχι εξώδικο, καλεί τον δήμαρχο να του παραχωρήσει πρακτικογράφο και τα βιβλία πρακτικών και πρωτοκόλλου που “παρανόμως βρίσκονται εκτός γραφείου”. Σήμερα επίσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους δημότες ότι ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του και ότι το κοινοτικό γραφείο λειτουργεί καθημερινά και ο ίδιο θα παραμείνει στη θέση του “ως το πέρας της θητείας του”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τοπικός πρόεδρος της Καλλιθέας έχει ήδη προσφύγει στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και θα καταφύγει και στον Εισαγγελέα, αφού -μέχρι στιγμής- ο δήμαρχος Κατερίνης έχει ενημερώσει -με έγγραφο- την Αποκεντρωμένη μόνο για το διορισμό αντικαταστάτη, χωρίς την επίσημη απόφαση διαγραφής/καθαίρεσης.

Ερωτηματικά προκαλεί, όχι μόνο η σιγή ιχθύος που τηρεί ο Σάββας Χιονίδης, αλλά και όλοι οι αιρετοί και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, ενώ η διαμάχη των δύο αιρετών σοβεί εδώ και βδομάδες και οξύνθηκε ως αποτέλεσμα συζήτησης σοβαρού θέματος, στο οποίο έχουν ήδη εμπλακεί και βουλευτές και ο επιχειρηματίας Βασίλης Λάμπρου, ο οποίος είχε προαναγγείλει σημαντικότατες αποκαλύψεις για τον δήμαρχο Κατερίνης.

 

IMG_0003

IMG_0002

IMG_0001