Τελευταίο και τυχερό

Δημοτικό Συμβούλιο, για το 2017

και… καλό 2018

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου συγκαλείται τελικά σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στην αίθουσα του σώματος, στο Λιτόχωρο, με έντεκα θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη.

 

Λόγω των επερχόμενων γιορτών, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με πλήρη σύνθεση, σε αντίθεση με την εικόνα των πολλών απουσιών που έχει επικρατήσει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι απουσίες ήταν συνολικά οκτώ, με τους απόντες να προέρχονται -πλην της κας Γιάννακα- από την αντιπολίτευση. Στο συχνό φαινόμενο των απουσιών της Μαρίας Τσιμήτρη και της Σοφίας Νούλα, προστέθηκε η απουσία των δύο ανεξάρτητων συμβούλων και του επικεφαλής της “Αλήθειας”. Οι παρόντες ήταν τελικά πέντε περισσότεροι από την ελάχιστη απαρτία των 14. Η σημερινή συνεδρίαση είναι για την αξιωματική αντιπολίτευση, τον “Συνδυασμό Ευθύνης”, η τελευταία ευκαιρία να εμφανιστεί σύσσωμος, κάτι που δεν έχει συμβεί από το χαμό του Γιώργου Φαρμάκη ως σήμερα.

 

Αρκετά ενδιαφέροντα είναι και τα θέματα προς συζήτηση και έγκριση, χωρίς να λείπουν τα πολύ σοβαρά -ειδικά μετά την πρόσφατη θεομηνία- που αφορούν την κλιματική αλλαγή, όπως η “Υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία» Άξονας προτεραιότητας ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» (Εισήγηση Γαλάνης Αστέριος, Δημοτικός Σύμβουλος). Προσαρμογή ενός Δήμου του οποίου ο δήμαρχος μετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία δημάρχων για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα υλοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα …ασφαλτοστρώσεων (και εντός οικισμών)…

 

Καλά Χριστούγεννα.-

 

19-12-2017