Στολίσαμε(;)

ο δήμαρχος ενημέρωσε πως δεν θα στολίσουμε

λόγω έλλειψης και κόπωσης του προσωπικού – ελεύθερο το πεδίο για …εθελοντές

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2017, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα ότι στολισμός στο Λιτόχωρο δεν θα υπάρξει, πέραν από κάποιον ελάχιστο, λόγω του ολιγάριθμου προσωπικού του Δήμου και της κόπωσής του, αποτέλεσμα των προσπαθειών του για αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου. Συμπλήρωσε ότι ιδιώτες και επαγγελματίες μπορούν να καλύψουν το κενό (πιθανώς με τα χρήματα που εξοικονόμησαν από την ακύρωση του έργου της ανάπλασης της Αγίου Νικολάου).

Η αντιπολίτευση αντέδρασε.

Το πρόβλημα αφορά και τις άλλες κοινότητες του Δήμου μας και μάλιστα τις ελάχιστες ανάγκες τους (και καθήκοντα του Δήμου).
Αν –για παράδειγμα- στο Λιτόχωρο δεν περισσεύουν λεφτά ή προσωπικό για στολίσματα, στην Κονταριώτισσα δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων. Οπότε, μετά και τα προβλήματα της κακοκαιρίας του Νοεμβρίου και εν όψει των γιορτών, η τοπική πρόεδρος, Παρασκευής Νάτσιου, έγινε …εθελοντής χρηματοδότης. Ως σήμερα, είναι –πιθανώς- η μοναδική που δεν έκανε κατάχρηση, ούτε στα παράπονα προς τη διοίκηση, ούτε στα …συγχαρητήρια (προς την ίδια διοίκηση).