Πρωτοχρονιάτικα

ευχές για τη νέα χρονιά

και … Καλή Χρονιά

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Κατερίνη,  27 Δεκεμβρίου 2017

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη νέα χρονιά

Με την ευκαιρία της έλευσης του Καινούριου Χρόνου θέλω να απευθύνω τις πιο ζεστές μου ευχές σε όλο τον κόσμο για μια Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, ευτυχία και ευημερία.

Εύχομαι ολόψυχα το 2018 να είναι μια χρονιά ευλογημένη και μαζί με την ελπίδα και την αισιοδοξία να φέρει ανάκαμψη και ηθική ανάταση σε όλους τους Έλληνες.

Για τη χώρα μας το 2018 να είναι ένα έτος αναγέννησης,  που θα δικαιώσει τις θυσίες, θα  εκπληρώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και θα αποτελέσει την απαρχή για μια αναπτυξιακή πορεία διαμορφώνοντας καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Ενωμένοι, με οδηγό την ελπίδα, αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητα, και εντιμότητα να επιστρατεύσουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις για να μετουσιώσουμε τις ευχές σε πράξεις, προκειμένου το 2018 να είναι μια χρονιά καλύτερη, μια χρονιά προόδου και προκοπής, με τα λόγια να γίνονται έργα και η ελπίδα πραγματικότητα, προς όφελος της κοινωνίας πάντα με ανθρωπιστικό προσανατολισμό.

Οι εορταστικές ημέρες που διανύουμε ας είναι ημέρες αγάπης, ανασυγκρότησης και περίσκεψης, επαναπροσδιορίζοντας τις ουσιαστικές ανθρώπινες αξίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, της κοινωνίας μας.

Ευγνώμονες για όσα έχουμε ας ατενίσουμε τη νέα χρονιά με θετική διάθεση, και με πίστη για καλύτερες ημέρες ας γιορτάσουμε με τρόπο ουσιαστικό τις φετινές γιορτές αναδεικνύοντας το πνεύμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο και στο κοινό καλό.

Καλή Χρονιά!

Χρόνια Πολλά!

 

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ


ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2018

† ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καίΠλαταμῶνος

πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

 

Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,

Ἔφυγε ἕνας χρόνος. Ἦλθε ὁ νέος. Ἡ ζωή  μας προχωρᾶ καί ὁ χρόνος συμπορεύεται καί μετρᾶ τά γεγονότα. Ὁ χρόνος ἔχει ἀρχή.

«Ἐν ἀρχῇ…»

  • Πρίν ἀπό αὐτή τήν ἀρχική στιγμή δέν ὑπῆρχε χρόνος, γιατί δέν ὑπῆρχε δημιουργία.
  • Ἀπό τή στιγμή τῆς πρώτης δημιουργικῆς ἐνέργειας τοῦ Θεοῦ, «ἐποίησεν ὁ Θεός τόν οὐρανόν καί τήν γῆν».
  • Ὅπως ἀναφέρει ὁ Μέγας Βασίλειος, ὁ χρόνος δημιουργείιται μέ τή σύσταση τοῦ κόσμου καί γίνεται ἱστορικός χρόνος.
  • Ὁ Θεός δημιούργησε τά πάντα «ἐνσοφίᾳ» καί ἔδωσε τό κάλλος καί τήν ὀμορφιά. Καί ἦταν τά πάντα «καλά λίαν».

Μετά, ὅμως, τήν πτώση τῶν πρωτοπλάστων, ὁ κόσμος εἰσέρχεται στή φθορά καίστόν θάνατο. Ἡ κτίση ὅλη ὑποτάσσεται. Ὄχι μέτή θέλησή της, ἀλλά ἀκολουθεῖ τήν πορεία τοῦ ἀνθρώπου. Εἶναι ὁ χρόνος τῆς φθορᾶς. Αὐτή ἡ πορεία ἀνακόπτεται μέ τήν εἴσοδο τοῦ Θεοῦ στόν κόσμο διά τῆς ἐνανθρωπήσεως τοῦ Υἱοῦ Αὐτοῦ, Ἰησοῦ Χριστοῦ. Καί ὁ χρόνος μετρᾶ διαφορετικά, ὡς πορεία πρός τήν αἰωνιότητα.

Τώρα τά πάντα ἀνακαινίζονται: «Ὅτε δέ ἦλθε τό πλήρωμα τοῦ χρόνου, ἐξαπέστειλεν ὁ Θεός τόν Υἱόν Αὐτοῦ… ἵνα τήν υἱοθεσίαν ἀπολάβωμεν». Γινόμαστε παιδιά τοῦ Θεοῦ καί ὁ χρόνος ἀποκτᾶ ἄλλες διαστάσεις. Γίνεται χρόνος τῆς Ἐκκλησίας, πού κάνει παροῦσα τή Βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί ταυτόχρονα προσδοκία τῆς αἰωνίου ζωῆς καί πορεία πρός αὐτήν.

Σέ αὐτό τόν χρόνο ἡ Ἐκκλησία ἀναμένει τή Δευτέρα Παρουσία τοῦ Κυρίου. Τόν κάνει ἐπίκαιρο μέ τή Θεία Λειτουργία καί τίς ἑορτές, μέσα ἀπό τίς ὁποῖες καί μέ τίς ὁποῖες ἡ προσδοκία τοῦ ἐρχομοῦ τοῦ Κυρίου γίνεται βίωμα τῶν πιστῶν.

Ὁ χρόνος μετρᾶ τήν ἱστορία καί τήν πορεία τοῦ κόσμου. Κι αὐτή ἡ πορεία:

  • Μπορεῖ νά εἶναι πορεία φθορᾶς, ἀποστασίας καί ἀρνήσεως τοῦ Θεοῦ, μέ ὅλα τα ἐπακόλουθα τῆς ἀκαταστασίας, τῶν πολέμων, τοῦ αἰωνίου θανάτου κ.λπ.
  • Μπορεῖ, ὅμως, νά γίνει καί πορεία σωτηρίας, εἰρήνης, χαρᾶς καί κοινωνίας μετά τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί μετά πάντων τῶν Ἁγίων.

Σέ αὐτή τή σωτήρια πορεία μᾶς καλεῖ ὁ Θεός. Ἀπό ἐμᾶς ἐξαρτᾶται ἡ ἀπόφαση γιά τήν προσωπική μας ἐπιλογή.   Κι ἔτσι, λοιπόν:

  • Ὁ χρόνος μετρᾶ καί τή δική μας πορεία.
  • Ἡ προσδοκία γίνεται πραγματικότητα.
  • Ὁ Κύριος εἶναι ἐγγύς. Εἶναι ἐρχόμενος καί πάντα παρών, ὁ προσφερόμενος καί μελιζόμενος καί ἐσθιόμενος.
  • Ἁγιάζει τούς μετέχοντας στόν Δεῖπνο τόν Μυστικό, τή Θεία Λειτουργία.
  • Εἰσάγει στήν αἰώνια καί ἐπουράνια Βασιλεία Του, ὅσους μέ πίστη καί ταπεινό φρόνιμα προσέρχονται.

Ἡ πρόθυμη ἀνταπόκριση σέ αὐτή τήν οὐράνια πρόσκληση θά δώσει τό σωτήριο πνευματικό νόημα καί κατά τό Νέον Ἔτος 2018.

 

Χρόνια πολλά, καλά κι εὐλογημένα!

 Δημιουργική καί χαρούμενη ἡ Νέα Χρονιά!

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

†  Ὁ  Κ ί τ ρ ο υ ς  Γ ε ώ ρ γ ι ο ς

 


 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018

Συνδημότες και συνδημότισσες,   

Κάθε αφετηρία, όπως είναι η αρχή ενός καινούριου χρόνου, γεννάει πάντα την προσδοκία, αφού αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έφθειρε ή ό,τι δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε, για ένα νέο, ατομικό ή συλλογικό, ξεκίνημα με αποφασιστικότητα και πίστη, με αναπτερωμένες τις ελπίδες και αναγεννημένες τις δυνάμεις μας. Έτσι μπορούμε να διανοίξουμε προοπτικές για κάτι καλύτερο ξεπερνώντας αδιέξοδα, προβλήματα και αντιστάσεις. Άλλωστε, από τις δικές μας επιλογές συχνά κρίνονται και εξαρτώνται πολλά, ιδίως όταν ενεργούμε με μέθοδο και συνείδηση στην πραγμάτωση των στόχων μας.

Εύχομαι ολόψυχα, με την ψυχολογική και συμβολική δύναμη που αντλούμε από την απαρχή του νέου έτους, να έχουμε μια πιο δημιουργική και ειρηνική χρονιά για την πατρίδα μας, πιο αισιόδοξη προοπτική για τη νεολαία μας, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για τον καθένα σας ξεχωριστά.

 

Χαρούμενο και ευτυχισμένο  το 2018

Ευάγγελος Β. Λαγδάρης

 


 

 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΑΠΟ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

Φίλες και φίλοι,

λίγο πριν τον ερχομό του Νέου Έτους και αφήνοντας πίσω μας μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας αλλά και για όλους τους Έλληνες, ευχή μας είναι το νέο έτος να αποτελέσει την αφετηρία μιας αναπτυξιακής πορείας και ευημερίας για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία και την Πιερία μας.

Η συμβολική έναρξη του Νέου Έτους να γίνει η αφορμή και το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα διεκδικώντας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν  απρόσκοπτα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της οικονομίας και σε οριστική έξοδο από τη μακροχρόνια κρίση.

Όλοι μαζί αποφασισμένοι και ενωμένοι προσδοκούμε και απαιτούμε ένα περιβάλλον με λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη και με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις  για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για όλους τους Έλληνες πολίτες  αλλά κυρίως τους νέους μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε στη χώρα μας αυτούς, που αποτελούν το πολυτιμότερο δημιουργικό κεφάλαιο της Ελλάδας .

Με το βλέμμα στο μέλλον και την προσδοκία ενός καλύτερου κόσμου σας ευχόμαστε ένα Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2018, με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη και προκοπή !

 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !