Μια -πρώτη- αποτίμηση

της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Δήμο μας (και την Πιερία)

πρώτη, ακολουθούν κι άλλες – για τα δημόσια και τα του παρασκηνίου … που αλλού; ΣΤΗΝ ΕτΟ

Γιορτάζοντας την δεύτερη επέτειό του στην προεδρία της ΝΔ, ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες την Πιερία και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, εγκαινιάζοντας μια «πορεία προς το λαό», στα πλαίσια νέας επικοινωνιακής εκστρατείας του κόμματος και του ιδίου.

 

Η πρώτη έξοδος του Κ. Μητσοτάκη στην ελληνική επικράτεια για το 2018, ολοκληρώνεται σήμερα με την επίσκεψη στην κοντινή Πέλλα και με επιτυχία, ανάλογη των επιδιώξεων της νέας αυτής εκστρατείας: να «περάσει» ο πρόεδρος στον κόσμο, να μειωθεί αυτό το σημαντικό ποσοστό που προβληματίζει τους επιτελείς του κόμματος στις αναλύσεις των δημοσκοπήσεων και των εξειδικευμένων ερευνών που αυτές περιέχουν. Φαίνεται πως οι ειδικοί επί του θέματος συνεργάτες του κου Μητσοτάκη επέλεξαν την “επαφή στο πεζοδρόμιο” και την πραγματική, διά ζώσης συνάντηση του προέδρου με πολίτες σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να “κερδίσει” όσους “κερδίζονται” από τέτοιες συναντήσεις με δημόσια πρόσωπα, κυρίως της τηλεόρασης. Σύντομοι διάλογοι, μπόλικες φωτογραφίες, selfies άνευ ορίων και …καλή καρδία-πλατύ χαμόγελο. Στο επίπεδο αυτό, η περιοδεία στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Ειδήσεις σημαντικές σε πανελλαδικό/κεντρικό πολιτικό επίπεδο δεν υπήρξαν χθες, στην διάρκεια της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ στην Πιερίας. Σήμερα, μετά και την επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, ο κος Μητσοτάκης -σε δήλωσή του- αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε δύο νέες παραμέτρους:

«Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την Αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία.
Ζητώ επίσης από την Κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα».

Σε ότι αφορά τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και το στέλεχος της ΝΔ, Κωνσταντίνο Δημόπουλο, η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Δήμο μας απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, όχι απλώς ο δήμαρχος έχει χάσει κάθε έρεισμα και κάθε επαφή με τους πολίτες, την κομματική του βάση και το κόμμα, αλλά κι ότι -δυστυχώς- το βεληνεκές του δεν αγγίζει καν αυτό του υποψήφιου συνεργάτη υποψήφιου βουλευτή και ίσα που ξεπερνά αυτό του ντροπαλού και αμήχανου νεαρού που βρέθηκε άθελά του και πιθανώς τυχαία σε φώτα δημοσιότητας και καθήκοντα που δεν μπορεί να χειριστεί, ούτε με πολλές πρόβες και κάποια προετοιμασία. Όσοι δεν το έζησαν από κοντά ή διατηρούν ακόμη αμφιβολίες, ας δούνε ένα πρώτο δείγμα και ας αναμένουν τα επόμενα δημοσιεύματα. Να σημειωθεί ότι το βίντεο είναι από την υποδοχή του κου Μητσοτάκη στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και όχι στο (τάχα εχθρικό) Λιτόχωρο, αλλά στην (παραδομένη στη γοητεία του;) γενέτειρα του δημάρχου, Βροντού.

Είναι ήδη γνωστό (ειδικά σε όσους έτρεχαν χθες μεταξύ του ενός άκρου και του μέσου της οδού Αγίου Νικολάου) ότι το τμήμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Δήμο μας, υπήρξε για τον Κ. Δημόπουλο ένα ισχυρό ράπισμα, ένας κόλαφος, από το ίδιο το κόμμα του, αλλά και τους συνεργάτες του. Το τραγικό είναι ότι ως και την τελευταία στιγμή, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου επέλεξε να επιμείνει σε προσωπικές επιλογές που τώρα πια υιοθετούν ελάχιστοι, οι οποίοι αποτελούν την πελατεία του ή δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες ή δεν αναμένουν κανένα κέρδος από την όποια σχέση με τον οποιοδήποτε. Οι λεπτομέρειες στη συνέχεια, στο αφιέρωμα της ΕτΟ για το εμφανές και το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη.