Σύντομος απολογισμός 1

της Επιτροπής κατά των Ανεμογεννητριών

“… Θα ακολουθήσουν παρόμοια δελτία τύπου…”

Κάνοντας κάποιος ο οποίος ασχολείται ή θεωρεί ότι ασχολείται με τα κοινά του νομού Πιερίας, ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς η οποία έφυγε, θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο πως ένα από τα κυρίαρχα θέματα τα οποία απασχόλησαν την τοπική κοινωνία (όχι όμως κι εκείνους οι οποίοι την εκπροσωπούν ή θέλουν στο μέλλον να την εκπροσωπήσουν) ήταν το θέμα της εγκατάστασης Ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη, σε ένα κατάφυτο δάσος, σε μια περιοχή Natura, χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση, με το Τοπικό Συμβούλιο της Μηλιάς να ψηφίζει ομόφωνα ΚΑΤΑ της απόφασης. Μιας απόφασης η οποία να θυμίσουμε ήταν η ακριβώς αντίθετη 2 χρόνια πριν όταν ο δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας Χιονίδης τάσσονταν κατά της εγκατάστασης του αιολικού αυτού πάρκου ενώ 2 χρόνια μετά, αν και βαρύς, κατάφερε να κάνει μια κωλοτούμπα 180 μοιρών. Να θυμίσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι ύστερα από ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έγινε παρουσία – προφανώς πληρωμένων – φουσκωτών υποστηρικτών ορισμένων δημοτικών συμβούλων, τελικά η εγκατάσταση των 11 ανεμογεννητριών ψηφίστηκε από την ελάχιστη πλειοψηφία της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Χιονίδη, καθώς έλειπαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοί του, αρκετοί εκ των οποίων με ιδιαίτερα βαρύνουσες θέσεις στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Απουσίαζε ο κύριος Λιακόπουλος ο οποίος εκτός των άλλων είναι και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, απουσίαζε ο κύριος Γκουγκουρέλας πρώην αντιδήμαρχος, απουσίαζε ο κύριος Βαϊνάς πρώην Δήμαρχος εκλεγμένος με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, απουσίαζε ο κύριος Παπαδημητρίου, πρώην δήμαρχος και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και σύζυγος της πρώην βουλευτού και νυν υποψήφιας κυρίας Άννας Μάνη καθώς και άλλα “σημαντικά” στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο μοναδικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Κουκοδήμος, δήλωσε πρόσφατα πως, πρόκειται για ένα έργο το οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει και το οποίο δεν είναι σύμφωνο με την γνώμη της τοπικής κοινωνία καθώς επίσης ότι οι κάτοικοι της Μηλιάς θα δικαιωθούν σε ενδεχόμενες δικαστικές διαμάχες (κάτι ακριβώς το οποίο συμβαίνει).
 
Εμείς οι κάτοικοι, οι φίλοι και οι εραστές της Μηλιάς και των Πιερίων, ειλικρινά δε θέλουμε να μπούμε στα δικά σας κομματικά χωράφια. Δε μας ενδιαφέρει το αν ο κύριος Λιακόπουλος, έχει χαλάσει τις σχέσεις του με τον δήμαρχο (δεν είναι εξάλλου ο μόνος), δε μας ενδιαφέρει για το αν ο κύριος Κουκοδήμος ετοιμάζει ψηφοδέλτιο με το οποίο θα διεκδικήσει το δήμο Κατερίνης, δε μας ενδιαφέρει όλη αυτή η κουραστική ονοματολογία περί υποψήψιων υποψηφίων την οποία οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι διακινούν, αισθανόμαστε όμως υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία πως κανείς και καμία, εκ των ενδιαφερομένων για τα βουλευτικά έδρανα ή για τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας έτσι ώστε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.
 
Ελπίζουμε πραγματικά κάποιοι πολυφωτογραφιζόμενοι πολιτευτές, κάποιοι πολυπράγμονες αυτοδιοικητικοί και κάποιες κυρίες της υψηλής κοινωνίας των Αθηνών, πριν αποφασίσουν να κατέβουν στο στίβο της πολιτικής, ας ανέβουν μέχρι τη Μηλιά.
 
Εκτός των άλλων μη ξεχνάτε πως ο δήμος Κατερίνης, βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου και συνεπώς οι καιροί δεν είναι οι κατάλληλοι για selfie φωτογραφίσεις και πλατιά χαμόγελα.
 
YΓ. Για το παραπάνω δελτίο τύπου που μόλις διαβάσατε, αφορμή ήταν η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Θα περιμέναμε επίσκεψη στον Πέλεκα, στην Άνω Μηλιά και φυσικά στον Όλυμπο. Αλλά ο λαικισμός αντί της ουσίας και πάλι επικράτησε. Θα ακολουθήσουν παρόμοια δελτία τύπου και για τους κοινούς αυτοδιοικητικούς υποψηφίους Παλαιού ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούν πως με την απουσία τους θα αποκτήσουν παρουσία.
 
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους του νομού οι οποίοι εδώ και περισσότερο από 1 χρόνο, δημοσιεύουν τις απόψεις μας παρά τις όποιες πιέσεις ενδεχομένως δέχονται.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ