Συνάντηση Σκούφα-Πολάκη

στην Αθήνα

Ενημέρωση για ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο, ΜΕΘ


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

 

Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα με τον αναπλ. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη

Ενημέρωση για ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο, ΜΕΘ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και συνεργάτες του συναντήθηκε την Τετάρτη η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν το ΕΚΑΒ Πιερίας. Είχε προηγηθεί επίσκεψη της κας Σκούφα στο ΕΚΑΒ όπου ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του, ενώ αντίστοιχη ενημέρωση υπήρξε και από τον πρόεδρο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ.Ανέστη Μυστρίδη για την λειτουργία του ιδρύματος.

Το ΕΚΑΒ

Σχετικά με το ΕΚΑΒ τονίστηκε η αναγκαιότητα παραχώρησης καινούργιων ασθενοφόρων από τα 15 που θα αγοραστούν για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να αναβαθμιστεί ο στόλος τους ,αλλά και θέματα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην βουλεύτρια.

Το νοσοκομείο

Στην συνάντηση κυρίαρχο θέμα ήταν και η άμεση λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης στον χώρο του Γ.Ν Κατερίνης, αίτημα που είχαν καταθέσει σωματεία συνταξιούχων της Πιερίας. Ακόμα εξετάστηκε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αγορά ψηφιακού μαστογράφου, μιας και αυτή την στιγμή ο υπάρχων λόγω βλάβης δεν λειτουργεί, καθώς επίσης και η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Η προσφορά της ΜΕΘ και η αύξηση των κλινών

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η εξαιρετικά σημαντική βοήθεια που προσφέρει στους κατοίκους της Πιερίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής η λειτουργία Μ.Ε.Θ στο νοσοκομείο της Κατερίνης. Η κα Σκούφα ζήτησε την αύξηση των κλινών σε 6 ώστε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών, αλλά και η δυνατότητα να παρέχει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) και ειδικότητα εντατικολόγων σε ιατρούς δίνοντας και το ανάλογο κίνητρο για να την στελεχώσουν.

Τέλος συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το ξεμπλοκάρισμα μεταθέσεων ή αποσπάσεων εργαζομένων που υπηρετούν πολλά χρόνια μακριά από τον τόπο διαμονής τους, στα πλαίσια πάντα της εύρυθμης λειτουργίας του πολύ ευαίσθητου τομέα της υγείας.