Μάθημα “γαλλικών” 2

σε υφιστάμενο -και πάλι-

είναι ήδη δύο: η νομική σύμβουλος του Δήμου και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας

 

 

Ένας ακόμη υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου Δίου-Ολύμπου δέχτηκε την προηγούμενη βδομάδα τον προπηλακισμό και την προσβλητική επίθεση του δημάρχου Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

 

Αμέσως μετά την επίθεση, το θύμα κατέφυγε στην Αστυνομία και ζήτησε την προστασία της, αφού η επίθεση -δια του τηλεφώνου- περιελάμβανε και κουβέντες που μπορούν να θεωρηθούν απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειάς του, πέρα από τις βρισιές που ήταν κι αυτές αρκούντως ευφάνταστες και ανεπίτρεπτες για τον οποιονδήποτε.

Στη συνέχεια, το δεύτερο θύμα του δημαρχιακού προπηλακισμού επισκέφθηκε και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης, ζήτησε και την βοήθεια δικηγόρου και ήδη προχωρά και στον δρόμο που ήδη διασχίζει η νομική σύμβουλος του Δήμου, Αθηνά Χατζή, πρώτο θύμα του δημαρχιακού προπηλακισμού. Μάλιστα, η πρώτη δίκη που προέκυψε από τις καταγγελίες της, ενώ πρόσφατα είχε καθορισθεί μετά την πρώτη αναβολή -λόγω ωραρίου- να γίνει τον Νοέμβριο του 2018, καθορίστηκε τελικά να δικαστεί στις 23 Φεβρουαρίου 2018 και πάλι σε δικαστήριο της Κατερίνης.

 

Το δεύτερο θύμα του δημαρχιακού θυμού είναι ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλης Βασιλούδας, και αφορμή για τα νέα κατορθώματα του Κ. Δημόπουλου, η επιλογή του να ενημερώσει την Πολεοδομία Κατερίνης ότι η Τεχνική Υπηρεσία μας δεν είχε καμία συμμετοχή στην υπόθεση της “τακτοποίησης” των κατασκευών των κοινόχρηστων χώρων στους Νέους Πόρους. Υπενθυμίζεται ότι -σε αντίθεση με την απομάκρυνση όλων των κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους στο Λιτόχωρο και την πολλαπλή διαβεβαίωση της διοίκησης του Δήμου ότι το ίδιο θα συμβεί σε όλη την επικράτεια του Δήμου, οι παραβάτες των Νέων Πόρων κατάρτισαν οι ίδιοι μελέτη για την αποκατάσταση των παρανομιών που υπέβαλλαν στην Πολεοδομία Κατερίνης, σε συνεννόηση με το Δήμο.

 

Το θέμα επανήλθε πρόσφατα και στο Δημοτικό Συμβούλιό μας, με ερώτηση προ ημερησίας διατάξεως των Κουρίτα και Βακουφτσή. Απαντώντας, δήμαρχος και αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησαν ότι στην περίπτωση των Νέων Πόρων, υπήρχε η δυνατότητα να “διορθωθούν” οι παρανομίες γιατί οι κατασκευές δεν εμπόδιζαν την κίνηση των πεζών σε πεζοδρόμια, σε αντίθεση με αυτές του Λιτοχώρου. Διευκρινίστηκε δε, ότι οι σχετικές άδειες εκδόθηκαν στο όνομα των παραβατών. Όπως προέκυψε από τα ερωτήματα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κλήθηκαν πρόσφατα να καταθέσουν στα πλαίσια εισαγγελικής έρευνας για το θέμα .