Για μια χούφτα δημοσιότητα…

με κάθε τρόπο και κάθε "Μέσο"

το “πρόβλημα” που φωνασκούσε και παραλογιζόταν -ελπίζουμε- ότι λύθηκε – το πρόβλημα των “δημοσιογράφων” και των “Μέσων” μια χαρά κρατεί

 

 

Υπάρχουν ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας) ΧΩΡΙΣ δημοσιογράφους;
Υπάρχουν.
Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου.
Αντίθετα σε κάθε λογική, κάθε νόμο και με τις ευλογίες όσων βλέπουν ΜΜΕ και Τύπο στον κάθε τυχάρπαστο και άσχετο δηλώνει δημοσιογράφος και -χωρίς κανένα όριο- ανταποδίδει με βολική δημοσιότητα, επ’ ευκαιρία κάθε κοπής πίτας, εκδήλωσης συλλόγου, συνεστιάσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων και λοιπών άσχετων με την πραγματική πληροφόρηση ευκαιριών.

 

Η τραγικά καθυστερημένη απόφαση,
οι “δημοσιογράφοι”,
οι αιρετοί (μας),
οι ευθύνες των αιρετών (μας),
η ευθύνες των “δημοσιογράφων” και των “Μέσων”
και η σχέση όλων των παραπάνω
με την πραγματικότητα, την αντικειμενική πληροφόρηση και την τετάρτη εξουσία

 

Ο κίνδυνος να γίνουμε πανελλαδικώς ρεζίλι με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας (και κάποιο νέο ξέσπασμα του “δημοσιογράφου” γνωστού πιερικού “Μέσου” αγνώτου πατρός), ανάγκασε το Δημοτικό μας Συμβούλιο και τους υπεύθυνους για την σωστή λειτουργία του, να δράσουν αφού το πρόβλημα “έπιασε ταβάνι” και δεν φαινόταν να έχει καμία διάθεση …αυτοπεριορισμού.

Αφού για ένα τουλάχιστον χρόνο, ως και λίγα λεπτά πριν την όξυνσή του, το πρόβλημα ονομαζόταν “Τύπος” και “δημοσιογράφος”, αυτοφιγουράριζε ως φίλος του δημάρχου και ονομαζόταν από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής παράταξης “συγκεκριμένος(;) δημοσιογράφος”… χρειάστηκε -για μια ακόμη φορά- η έκκληση θύματος της μόνιμης εξύβρισης και προσβολής για να πράξει το σώμα και η τριανδρία του …τα αυτονόητα (περιγράφονται στο βίντεο).

 

 

Το “πρόβλημα” δεν οξύνθηκε στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν έπεσε ξαφνικά από τον ουρανό και “θέριεψε”. Σταθερά και επανειλημμένα έκανε τα ίδια σε πάμπολλες συνεδριάσεις και έδειχνε μια σταθερή εμμονή σε βάρος της Σοφίας Νούλα, δήλωνε ότι επιθυμεί να καταστήσει συγκεκριμένη δημοτική παράταξη πελάτη του …Παπαγγελόπουλου, ενώ ταυτόχρονα ομολογούσε -όπως και στον τελευταίο του παροξυσμό- ότι η σημερινή διοίκηση είναι στο απυρόβλητο. Όλα αυτά, φανερά και ξάστερα… μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη διάρκεια επίσημης συνεδρίασης. Ως που έφτασε η ώρα, το “πρόβλημα” να ξεφύγει από την όποια διαχείριση και να δαγκώσει και αυτούς που το ονόμαζαν “Τύπο” και “δημοσιογράφο”… Οπότε, από πρώτο χέρι, άκουσε κι ο πρόεδρος του σώματος ότι είναι άσχετος και ανίδεος και άλλα πολλά εμπριμέ και αν η Σοφία Νούλα δεν απευθυνόταν αρμοδίως, ακόμα μπορεί να ήταν εκεί το “πρόβλημα” και να στόλιζε άπαντες, ενώ ο δήμαρχος χαμογελούσε, ο αναπληρωτής του απαντούσε στο “πρόβλημα” με τον σοβαρότερο τρόπο και ο επικεφαλής παράταξης -επίσης χαμογελώντας- μετέτρεπε τον “συγκεκριμένο(;) δημοσιογράφο” σε ότι περιγράφει με συγκεκριμένη χειρονομία. Φυσικά, τίποτα δεν έχει λεχθεί -μέχρι στιγμής- για το σε ποιο “Μέσο” “δημοσιογραφεί” το “πρόβλημα”…

Ο υπόλοιπος …”Τύπος” και “ΜΜΕ” είδε απ’ όλα τα παραπάνω μόνο εικόνες ντροπής (γενικά και μόνιμα, όπως κάνει για τα περισσότερα βίντεο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) και για μία ακόμη φορά, επέλεξε απ΄ όλο το επεισόδιο με το “πρόβλημα”, να διαφημίσει την χυλώδη πραμάτεια του με βίντεο μόνο δύο λεπτών στο οποίο εμφανίζεται το “πρόβλημα” και ο γράφων. Και συμπλήρωσε την συνειδητή παραπλάνηση με την ένδειξη “ΒΙΝΤΕΟ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ”!!!

 

Δείτε το βίντεο από την “ενημερωτική ιστοσελίδα” του Λαπάτση, αδερφού του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου της “Αλήθειας”, Νίκου Λαπάτση. Διαρκεί δύο λεπτά και για να ανακαλύψει κανείς τις πραγματικές διαστάσεις του επεισοδίου, αλλά και το κατά πόσο δικαιολογείται το “εικόνες ντροπής”, θα πρέπει να ανατρέξει σε άλλο “δημοσίευμα” και εκεί -μέσα από τη θέαση ωρών βίντεο, χωρίς ΚΑΜΙΑ βοήθεια/ένδειξη για το που και πως διαδραματίστηκε τι, να “βγάλει άκρη”. Και όσο “βγάλει”.

 

xorismontaz(1)

 

Δείτε τώρα και το τελευταίο -πιθανώς- επεισόδιο με το “πρόβλημα” και όλη τη διάρκειά του και -κυρίως- πως άρχισε το επεισόδιο, πως εξελίχτηκε και αν υπάρχει λόγος να προβληθεί ΜΟΝΟ το μέρος που αφορά τον γράφοντα, ενώ το “πρόβλημα” επιτίθεται, προσβάλει, απειλεί και ασχημονεί σε βάρος αιρετών, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
Όποιος δει το δίλεπτο βίντεο του “Οδηγού Πιερίας” αποκομίζει την εντύπωση ότι το επεισόδιο ξεκίνησε και αφορούσε κύρια τον γράφοντα; Δείτε τώρα πως ξεκίνησε και πόσους προσέβαλε βάναυσα ο “δημοσιογράφος” και ποιοι χασκογελούσαν όταν εκτυλίσσονταν οι …”εικόνες ντροπής”….

 

 

Λίγο πριν το επεισόδιο, το “πρόβλημα” ονομαζόταν ακόμη “δημοσιογράφος”. Όχι από πολίτη-δημότη-θεατή, αλλά από εν ενεργεία αιρετό και επικεφαλής παράταξης. Που μάλιστα ονομάζεται “ΑΛΗΘΕΙΑ”!!! Δείτε το κι αυτό.

 

 

 

 

Και λίγα λεπτά αργότερα, μονίμως χαμογελώντας, από “δημοσιογράφος”, το “πρόβλημα” μετατρεπόταν σε ότι η χειρονομία του αιρετού περιγράφει. Δείτε το κι αυτό.

 

 

 

 

Τις πραγματικές διαστάσεις του “προβλήματος” (όχι μόνο αυτές που φιλοξενήθηκαν ως τώρα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) τις γνώριζαν από “πρώτο χέρι”, πολλοί στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και γιατί ανήκαν στους αποδέκτες μοναδικής γοητείας e-mail, με τα οποία το “πρόβλημα” πλημμύριζε -κυριολεκτικά- την Ελλάδα. Αλλά, η ελπίδα για μια χούφτα δημοσιότητα υπερίσχυε του καθήκοντος και της λογικής. Και οι κουβέντες περί απόλυτου σεβασμού των νόμων… δίνανε τη θέση τους στο βολικό χάιδεμα των blogs. Που όλοι οι αιρετοί γνωρίζουν τους ιδιοκτήτες-διαχειριστές τους, αλλά παραμένουν ανώνυμα και άγια. Αλλά αυτό θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως σε σχετικό ρεπορτάζ. Για να δούμε πως, στην Πιερία, μια πινακίδα έξω από ένα γραφείο σε κάνει ειδικευμένο γιατρό, μια κάμερα, άπειρο θράσος και ευλογίες αιρετών σε κάνει δημοσιογράφο και πως άκριτες πράξεις και διακηρύξεις σε κάνουν νομοταγή αιρετό στο απυρόβλητο.

Καλό μήνα.

 

ΥΓ: κατ’ ένα παράξενο τρόπο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επέλεξε – τα μέτρα κατά του “προβλήματος”, να τα συνδέσει με τη γενικότερη εικόνα του σώματος και τις εντάσεις που επικρατούν σε πολλές, αν όχι σε όλες, τις συνεδριάσεις του. Αν δεν είναι μια γενίκευση για να μην δοθεί η εντύπωση ότι τα μέτρα αφορούν μόνο το “πρόβλημα”/”δημοσιογράφο”, τότε πρόκειται για πρωτοφανή μέτρα. Κινδυνεύει πράγματι δημοτικός σύμβουλος, αν κληθεί να μην φωνασκεί, να αποβληθεί από τη συνεδρίαση και αν δεν συμμορφωθεί, να κληθεί η αστυνομία να εφαρμόσει τα μέτρα… ειρήνευσης;;; Ή θα μπούνε στο ίδιο τσουβάλι όσοι …φωνασκούν, ανεξαρτήτως αν λένε παλαβομάρες ή μιλούν εντελώς λογικά; Ο προβληματισμός είναι σοβαρός και γιατί ο πρώτος που παραβίασε τη συμφωνία εξωραϊσμού είναι ήδη γνωστός.