Η αίτηση, οι εξής … δύο

ήταν μία, έγιναν δύο

ένα παραμένει το “Αλεξάνδρειο” και μία η τελική απόφαση

 

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να εκδοθεί -σύμφωνα με εκτιμήσεις- η απόφαση του δικαστηρίου της Κατερίνης για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στο “Αλεξάνδρειο” Ίδρυμα, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται η απόφαση που θα τερματίζει τη διένεξη και την “ακυβερνησία” που προέκυψε πριν ένα περίπου χρόνο, στις εκλογές για την ανάδειξη της τριανδρίας της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Την Παρασκευή, με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, συζητήθηκε η αίτηση πέντε πολιτών για προσωρινή διοίκηση υπό τους Δημόπουλο-Πασχαλούδη-Νίκα. Η αίτηση επρόκειτο να κριθεί στις 19 Μαρτίου, αλλά ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε ότι το αίτημα αφορούσε και την προηγούμενη -υπό τον Δ. Πασχάλη- διοίκηση και ανέβαλε την διαδικασία, προκειμένου να ενημερωθεί και αυτή η πλευρά. Όπως προέκυψε την Παρασκευή, είχε προηγηθεί αίτημα για προσωρινή διοίκηση, υπό τους Ι. Τριανταφύλλου (πρόεδρο του ΔΣ του Ναυτικού Μουσείου) και Στ. Αβραμίδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στην αίτηση της Παμμακεδονικής για την τριανδρία υπό τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, η τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης προβαλλόταν ως απαραίτητη εξέλιξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που διατρέχει το κτίριο του ιδρύματος από την έλλειψη συντήρησης και φύλαξης, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας απουσίας διοίκησης. Στην αίτηση που είχε προηγηθεί (των Τριανταφύλλου-Αβραμίδη), το σκεπτικό βασιζόταν στην ανάγκη να καλυφθεί το κενό διοίκησης, λόγω της αναμονής για την τελική απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει τη διένεξη Ανώτατης Αρχής και του τελευταίου προέδρου της ΕΓ, Διονύση Πασχάλη.

Στη διαδικασία της Παρασκευής συμμετείχε και εκπρόσωπος του Δ. Πασχάλη που συμφώνησε με την άποψη των δύο που κατέθεσαν την αίτηση του Φεβρουαρίου και διαβεβαίωσε ότι το κτίριο δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και υπάρχει μέριμνα, παρά το κενό διοίκησης, προσκομίζοντας και φωτογραφικό υλικό.