Ανακοίνωσε την παραίτησή του

από την προεδρία του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου

μετά το Πάσχα αναμένεται να αναλάβει η Γκρίνια

Την παραίτησή του από την προεδρία του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου ανακοίνωσε σήμερα ο Γιώργος Μήλιος, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνει τοπικός σύμβουλος.

 

Τρεις -σχεδόν- μήνες μετά την φημολογούμενη παραίτησή του και την πρωτοκόλλησή της στη γραμματεία του Δήμου και μόνον εκεί, έκανε γνωστή την απόφασή του και στο τοπικό συμβούλιο που συνεδρίασε πριν λίγο, σήμερα. Ο Μήλιος φέρεται να εμμένει στην απόφασή του, παρά την παράλληλη εμμονή του δημάρχου, Κ. Δημόπουλου, να μην την κάνει δεκτή και πιθανώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο “ενδιάμεσο” κοινά αποδεκτό, να παραιτηθεί από την προεδρία, αλλά να παραμείνει μέλος του τοπικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε και πάλι ισχυρές πιέσεις από το δήμαρχο και τον αναπληρωτή του να αναθεωρήσει τη στάση του και να παραμείνει στη θέση του. Επικαλέστηκε όμως -ξανά- λόγους υγείας και προσωπική κόπωση -αποτέλεσμα συνεχών παραπόνων των δημοτών- και προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση της παραίτησής του στους συναδέλφους του.

Ελλείψει άλλης εναλλακτικής, επικρατέστερη για τη διαδοχή -και επιλογή του δημάρχου- θεωρείται η Μαρία Γκρίνια και αναμένεται μετά το Πάσχα να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξή της σε πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου. Έτσι, ο απερχόμενος πρόεδρος θα παραμείνει στη θέση του για μία ακόμα βδομάδα που συμπίπτει να είναι αυτή των Παθών…

 

Ο Γιώργος Μήλιος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα πρόεδρο του τοπικού, Νίκο Μαρνέλα, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2015.