Δεν ψηφίσαμε κανέναν ανώνυμο

ούτε θα ψηφίσουμε ποτέ

αν εσείς “καταγγέλλετε” τα πασίγνωστα, ανώνυμα και καθυστερημένα, τι απομένει να πράξουν οι δημότες -εκτός από μεταδημότευση-;;;

 

Η ΕτΟ έλαβε σήμερα -όπως και πολλά blogs- μια ανώνυμη καταγγελία για τα προβλήματα στην οδοποιία του Δήμου Δίου-Ολύμπου, με φωτογραφίες που στηρίζουν την καταγγελία ότι η οδοποιία μας εμφανίζει τεράστια προβλήματα.

Προβλήματα που είναι γνωστά σε όλους μας, αιρετούς και δημότες, αφού εδώ ζούμε, εδώ κυκλοφορούμε, εδώ σπάμε πόδια, αυτοκίνητα και νεύρα, από την ανικανότητα της διοίκησης. Μιας άθλιας διοίκησης που κανένα κοινό καλό δεν την απασχολεί, παρά πως να μοιράζει χρήμα (μας) στους εκλεκτούς της. Πρόσφατη, αναντίρρητη απόδειξη και η καταγγελία των αγροτών μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Των επώνυμων αγροτών μας που ήρθαν οι ίδιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατέθεσαν την οργή τους. Των μη αιρετών αγροτών μας.

Η επιλογή εν ενεργεία αιρετών να δημοσιεύσουν καταγγελία για τα ήδη πασίγνωστα, ΑΛΛΑ ανώνυμα, γενικόλογα και παραπλανητικά, είναι -πολιτικά και ηθικά- άθλια. Αντιπρόσωποί μας εκλεγμένοι δεν έχουν κανένα λόγο να κρύβονται πίσω από ένα “Σύμβουλοι Δίου-Ολύμπου”. Μόνο ύποπτη μπορεί να είναι η επιλογή αυτή και μόνο απόδειξη ανικανότητας. Και γιατί η γενικότητα αυτή της ανωνυμίας μπορεί να περιέχει και αιρετούς διαφορετικών πολιτικών χώρων ή και άστεγους πολιτικά. Η συνειδητή αυτή ανωνυμία δεν αποκλείει τίποτα απ’ τα παραπάνω.

Ναι, προβλήματα υπάρχουν πάμπολλα. Στην ουσία, όλα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Πρόβλημα είναι ΚΑΙ η ανικανότητα της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει έναν δήμαρχο και την διοίκησή του, που έχουν καταστρατηγήσει -από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους-, κάθε όριο, πολιτικό και νομικό. Αλλά και ηθικό. Κι η αντιπολίτευση ΔΥΣΤΥΧΩΣ αφέθηκε να “πνιγεί” στα πάμπολλα προβλήματα και να μην καταφέρνει τίποτα θετικό. Πολλές φορές, είχε αντίρρηση τα πρώτα πέντε λεπτά και θριαμβευτικά συντασσόταν αμέσως μετά με τις επιλογές Δημόπουλου. Μέγιστη πρόσφατη απόδειξη: η υπόθεση του 356γ. Αντί η αντιπολίτευση να απαιτεί σύλληψη ενόχων, πλήρη διαφάνεια, υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και ενημέρωση των δημοτών με ευθύνη της, έπραξε όσα έπραξε. Δηλαδή, σχεδόν τίποτα. Και φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις αντιπολίτευσης που είναι ουσιαστικά συμπολίτευση με δήθεν αντιπολιτευτική στάση. Αντιπολίτευση που για τρία χρόνια ασκεί δήθεν δριμεία κριτική πχ στα της ΔΕΑΔΟ και των επιλογών Δημοπουλου στη δημοτική επιχείρηση και μετά την τόση “αντιπολίτευση”, πάει και ψηφίζει με δύο χέρια, σε μια απαράδεκτη διαδικασία, τον Δημόπουλο για πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ. Και δεν το ανακοινώνει, δεν το δημοσιοποιεί αυτό η αντιπολίτευση αυτή, αν και διαθέτει πλέον και “Μέσα” Επικοινωνίας. Και δεν δημοσιοποιεί τίποτα και όταν απευθύνεται στη διοίκηση που δήθεν αντιπολιτεύεται για να απαιτήσει οφειλές του παρελθόντος και βολεύεται μια χαρά όταν η διοίκηση απαντά στα ερωτήματα με επίκληση …των προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων και επιβάλλει τη σιωπή!!!!!!!
Και η αντιπολίτευση δεν κατήγγειλε τίποτα για τα παραπάνω. Δεν έκρινε καν ότι αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Δεν τα εντόπισε δημόσια, έστω με ..ανώνυμη καταγγελία….

Μόνο η κινητοποίηση των πολιτών απέτρεψε τα χειρότερα, σε ελάχιστες περιπτώσεις. Αλλά και τότε, στους πολίτες δεν απευθύνθηκε η αντιπολίτευση, αλλά με τοπικούς παράγοντες συζήτησε. Στους πολίτες απεύθυνθηκε ελάχιστες φορές, με κάποιες ανακοινώσεις στις οποίες δεν μπορεί -εκ των πραγμάτων- να περιέχεται η έκταση των θεμάτων. Πάμπολλα μένουν άγνωστα. Πάμπολλα γίνονται επιδερμικά, για την τιμή των όπλων-σχόλια στα “κοινωνικά” δίκτυα. Σχόλια ακατάληπτα στο Δημοτικό Συμβούλιο… Την περασμένη βδομάδα, εργολήπτης απείλησε δημοτικό σύμβουλο, η ίδια το κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τίποτα δεν συνέβη. Ούτε μια ομόφωνη καταδίκη της πράξης του εργολήπτη. Αλλά για ένα ψήφισμα για το Ονοματολογικό, ξιφομαχούσαν κάποιοι, ώρες…

Με δεδομένο ότι είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, η σύμπλευση αυτή έχει γίνει ήδη εμφανής, για την εξασφάλιση ίσης μερίδας παραπολιτικών κερδών, ήτοι …”ψηφαλακίων”. Από εν ενεργεία αιρετούς που πιθανώς δεν θα βρίσκονται ξανά στα ίδια έδρανα, με τις ίδιες παρατάξεις.

Η αναποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης επιβεβαιώθηκε σήμερα αμετάκλητα με την συγκεκριμένη δημοσίευση. Και είναι η επιλογή αυτή αυτοχειρία και αυτοεξευτελισμός. Επειδή το “Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Δίου Ολύμπου” είναι τόσο ανεύθυνο και τόσο γενικό, επειδή κανένας λόγος δεν υπάρχει για ανωνυμία στις καταγγελίες εν ενεργεία αιρετών και κυρίως επειδή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην συνυπογράφει ΟΛΗ η αντιπολίτευση την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, πρέπει σήμερα κιόλας οι κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του Διαδικτύου να εμφανιστούν και να απολογηθούν και γιατί το επέλεξαν και το έπραξαν και γιατί είναι πια επιβεβαιωμένα ανίκανοι να αντιμετωπίσουν το χείριστο, σε όλα τα επίπεδα. Αρκούσε μια μόνο λέξη για να είναι τα πάντα εντελώς διαφορετικά. Αλλά η απουσία αυτής της διευκρίνισης είναι τουλάχιστον συνειδητή και στοχευμένη. Είναι άλλο το “όλοι οι σύμβουλοι” και άλλο το “σύμβουλοι” γενικώς, κάποιοι δηλαδή σύμβουλοι. Γνώριζαν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι την ενέργεια αυτή και την συνυπογράφουν; Αυτό το “κάποιοι” αντικατέστησε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγελία που είχε κάνει στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρός του. Είναι τεράστια η διαφορά μεταξύ του “ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου” και του “κάποιοι”… Δεν είναι;;;

Το συγκεκριμένο είναι μια γελοιότητα, αιρετών που κι αυτοί δεν τιμούν τα καθήκοντά τους και αναζητούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους διαδικτυακά. Και μόνο λίγη, κούφια, ύποπτη και παραπλανητική δημοσιότητα επιδιώκουν. Και που αν κριθούν συνολικά και αυστηρά για τις επιδόσεις τους, εύκολα μπορεί να βρεθούν να ανέχονται και να συμπλέουν με μια διοίκηση, ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΑ. Και τέλος, επειδή γνωρίζουν πάμπολλα περισσότερα απ’ όσα γνωρίζει ο μέσος δημότης κι ο όποιος δημοσιογράφος, πιθανώς ζούνε ήδη με τον τρόμο και της δημόσιας εκμηδένισής τους. Όχι μόνο της μεταξύ των.

Για την Ιστορία, οι δρόμοι μας δεν καταστράφηκαν χθες. Το νερό μας δεν είναι άγνωστης ποιότητας από χθες. Τα σκουπίδια μας δεν μένουν ως μέρος του τοπίου μόνο τη βδομάδα που πέρασε. Η χωματερή μας δεν γέμισε προχθές. Το δίκτυο ύδρευσης στα νότια δεν καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς την περασμένη βδομάδα. Η κατολίσθηση που απασχόλησε το Συμβούλιο στις 28.3.2018 δεν συνέβη το 2014 (κανείς σας δεν είπε κάτι στους δημότες για το σοβαρότατο αυτό θέμα, πέρα από μια δημοσίευση του τοπικού προέδρου στο Fb). Η μελέτη για τα ογκώδη, η πανάκριβη, που διαπίστωνε την πραγματικότητα και δεν πρότεινε τίποτα παρά το αυτονόητο, δεν έγινε αποδεκτή προχθές και παραμένει ανεφάρμοστη από χθες μόνο. Οι κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους δεν διευθετήθηκαν με τον τρόπο που διευθετήθηκαν σήμερα. Η ΔΕΑΔΟ δεν υπάρχει σε ανεξέλεγκτη λειτουργία, πληρώνοντας τον κάθε αρεστό ως μέγιστο επιχειρηματικό στέλεχος από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Μήλιος δεν παραιτήθηκε χθες. Η Χατζή και ο Βασιλούδας δεν “γνώρισαν” την κρυφή γοητεία Δημόπουλου προχθές. Τα κοινά μας δεν απέκτησαν τεράστια ποινικά χαρακτηριστικά τον Δεκέμβριο. Η ΑΓΡΟΓΗ ως απειλή δεν υπάρχει εδώ και δέκα μέρες. Για τα όσα απίστευτα εκτυλίχθηκαν ΠΡΟΧΘΕΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είπατε ακόμη τίποτα. Ούτε και για όλα τα προηγούμενα. Κάπου-κάπου, βγαίνει κάποια “αβαθής” ανακοίνωση, κάποια σχόλια ποστάρονται στο Fb, αλλά ουσιαστικό και πολιτικά άξιο, δεν λέγεται και δεν δημοσιεύεται τίποτα. Ούτε καν ανώνυμα.

Και ναι, πρέπει να δηλώσετε δημόσια ποια καταγγελία είναι σημαντικότερη: η των “Συμβούλων Δίου-Ολύμπου” γενικά και αόριστα ή αυτή που υπογράφεται από συγκεκριμένους εν ενεργεία αιρετούς; Γιατί αυτή η συνειδητή υποβάθμιση της καταγγελίας σας;
Και μην ξεχάσετε να δικαιολογήσετε και την επιλογή σας να ΜΗΝ στείλετε την ανώνυμη “καταγγελία” σε όλα τα “Μέσα” και τα Μέσα του Δήμου και του νομού, αλλά σε κάποια. Η ΕτΟ δεν θα γίνει ούτε σ’ αυτό το επίπεδο το άλλοθί σας.