Για το αναπτυξιακό ο Χατζηδάκης

εθιμοτυπικά ο Ζαγοράκης

στην Κατερίνη

 

 

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΛ. ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ & ΚΑΝΑΡΗ 2 ΤΚ. 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
          ΤΗΛ: 23510 35330 – FAX: 23510 35330                                                    

             Κατερίνη, 14 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην Κατερίνη ο Κ. Χατζηδάκης για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ.

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε,  την Παρασκευή  13 Απριλίου 2018, η διευρυμένη  συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις αναπτυξιακές προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την Πιερία. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης,   τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Έλληνα πιλότου Γεώργιου Μπαλταδώρου που έπεσε υπέρ πατρίδος.

Η διευρυμένη συνεδρίαση ξεκίνησε με σύντομη τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη, ο οποίος επεσήμανε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Πιερίας, εξαιτίας των επιλογών και της αδράνειας της σημερινής κυβέρνησης, όπως η μείωση στην τιμή του γάλακτος για τους κτηνοτρόφους κατά 0,15 ευρώ το κιλό.  Παράλληλα, επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης της Πιερίας τόσο στον αγροτικό όσο και στον τουριστικό τομέα. Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κομματικών στελεχών που συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος   έχει οριστεί αρμόδιος για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων και το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία,  ζήτησε από τα κομματικά στελέχη   να βρίσκονται σε εγρήγορση,  καθώς και την κατάθεση συγκεκριμένων αναπτυξιακών προτάσεων για την περιοχή.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Β. Ελλάδος Άνθιμος Αμανατίδης, ο Τομεάρχης Πιερίας Λευτέρης Κλώνος, οι Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας και Δίου Ολύμπου Θόδωρος Πυρόβολος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Θανάσης Λιακόπουλος και Λευτέρης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης και Άρης Αγγέλου, Η Αντιδήμαρχος Κατερίνη Πιπίτσα Μακρίδου, ο Αντιδήμαρχος  Δίου Ολύμπου  Γιάννης Πούλιος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου Ολύμπου Θανάσης Παπαμιχαήλ, οι πρώην Βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου,  Δημήτρης Χριστογιάννης, Βαγγέλης Πολύζος, Αντώνης Καρπούζας και Θόδωρος Μήτρας, οι πολιτευτές Γιώργος Παπαστεργίου, Δημήτρης Μπέης και Κλεόβουλος Θεοτόκης, πλήθος κομματικών στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018, στα γραφεία της ΝΟΔ.Ε. Πιερίας, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, τον οποίο υποδέχθηκαν  ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Γιάννης Κουρινιώτης, ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ο Αντιπρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Θανάσης Μπαρμπαγεωργόπουλος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Θανάσης Λιακόπουλος και στελέχη του κόμματος.

 


14/04/2018

ΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ενώ ακολούθησε και σύσκεψη των δυο ανδρών με τους Αντιπεριφερειάρχες, με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές της περιοχής.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον κ. Χατζηδάκη επισήμανε ότι «στόχος μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν είναι απλά η καταγραφή των προβλημάτων, όπως έγινε πρόσφατα, αλλά να προχωρήσουμε σε λύσεις. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι την επόμενη μέρα η Ελλάδα θα έχει ανθρώπους άξιους και ικανούς να κάνουν πράξη τα αναγκαία έργα και να δώσουν αυτές τις λύσεις».

«Υποδέχτηκα σήμερα με μεγάλη χαρά έναν παλιό και καλό φίλο, έναν άνθρωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα και ο οποίος από όποιο ρόλο υπηρέτησε τη χώρα άφησε σημαντικό έργο πίσω του, τον Κωστή Χατζηδάκη, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα, που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως αναπτυξιακά. Επίσης, εξετάσαμε τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως διοίκηση, τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις λύσεις που χρειάζονται, όπως φυσικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία την επόμενη μέρα θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα για να μπορέσει να βγει ταχύτερα από την κρίση. Ταυτόχρονα έγινε μια ενημέρωση στον κ. Χατζηδάκη από τους Αντιπεριφερειάρχες για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς τους, και λάβαμε τη δέσμευση του Αντιπροέδρου ότι η ΝΔ ως κόμμα σήμερα θα σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, αλλά και για να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση. Ο στόχος που έχουμε θέσει ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση, είναι ένας στόχος που πιστεύουμε, είναι ένας στόχος που με βάση το έργο μας φαίνεται ήδη», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε: «Με χαρά είμαι σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια που έχει την πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων και αξίζουν συγχαρητήρια στον άνθρωπο που ηγείται αυτής της προσπάθειας, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στην ομάδα του. Δυστυχώς, η χώρα δεν κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Ενώ το 2014 φαινόταν ότι θα βγαίναμε από το πηγάδι της ύφεσης, λόγω του λαϊκισμού αυτής της κυβέρνησης, η χώρα ξαναβούτηξε μέσα στην ύφεση και αυτή την ώρα οι πρώτοι που το πληρώνουν είναι οι φτωχοί που γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι. Η λύση για τη χώρα είναι η στροφή σε ένα δρόμο σοβαρότητας και κοινής λογικής κι αυτή είναι και η προστιθέμενη αξία της ΝΔ. Είναι πια ξεκάθαρο ότι μόνο με μια πολιτική ρεαλιστική, πολιτική που μπορεί να εκφράσει η ΝΔ, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά, τα νέα παιδιά να βρουν δουλειές και η χώρα από μια χώρα στασιμότητας και μιζέριας να μεταβληθεί σε μια χώρα προοπτικής και ευκαιριών για όλους».

Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο μου παρουσίασε στις λεπτομέρειές του. Η κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό ότι ενώ από το καλοκαίρι του 2015 είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε ένα σχέδιο στο πλαίσιο του μνημονίου μάλιστα μέχρι το Μάρτιο του 2016, ούτε αυτό έχει κατορθώσει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Και τώρα χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συζητείται στις Βρυξέλλες γίνεται μια κουβέντα με τους πιστωτές γι’ αυτό το περιβόητο αναπτυξιακό σχέδιο. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να εγκαταλείψει όλες αυτές τις περίεργες συνταγές που κατά καιρούς έχουν ταλαιπωρήσει και τον ίδιο και τη χώρα και να στραφεί πολύ απλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Τι πέτυχε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο; Ένα μοντέλο που στηρίχτηκε σε τρία πράγματα: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, στήριξη της επιχειρηματικότητας, που είναι μοχλός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ΝΔ αυτό υποστήριζε κι αυτό υποστηρίζει. Ας κάνουν τη ζωή τους λιγότερο δύσκολη και λιγότερο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων για όσο διάστημα, λίγο ακόμα, θα μείνουν στην κυβέρνηση. Κάνοντας πολύ απλά μια στροφή στην απλή λογική».

 


 

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
14-04-2018

 

Δήμος Κατερίνης: Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη με τον Ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

 

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ (πρώην αρχηγό της  χρυσής Εθνικής Ελλάδος), Θοδωρή Ζαγοράκη είχε σήμερα στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν γένει.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν από πλευράς του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, οι συντονισμένες πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί, για την προώθηση μίας σειράς σημαντικών ζητημάτων του Δήμου.

Ο κ. Ζαγοράκης ευχήθηκε στο Δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του  και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του Δήμου για την αξιοποίηση ιδεών, προτάσεων και προγραμμάτων, καθώς και για τη διαμόρφωση σχεδίων και πολιτικών, οι οποίες σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άξονες συζήτησης που προαναφέρθηκαν.

Στον επίλογο της συνάντησης, οι  κ.κ. Χιονίδης και Ζαγοράκης δήλωσαν ότι θα έχουν τακτικές επαφές και στο μέλλον, ενώ ο Δήμαρχος σε μία συμβολική ανταλλαγή δώρων πρόσφερε στον Ευρωβουλευτή, μία έκδοση με θέμα την Κατερίνη.