Γιατί καταργήθηκε ο Τομέας Πληροφορικής

στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης;

ερώτηση Κουκοδήμου στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

 

 



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ.  ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Ερώτηση


ΠΡΟΣ:   ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κύριε Υπουργέ,

Ο Τομέας Πληροφορικής  εγκρίθηκε και λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης από το 2014. Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 που ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές-δηλώσεις προτίμησης των μαθητών ΕΠΑΛ, διαπιστώθηκε ότι καταργήθηκε ο Τομέας Πληροφορικής στο συγκεκριμένο σχολείο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για το αντίθετο, τον περασμένο Νοέμβριο.

Επομένως, οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών της Α’ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ και των ΓΕΛ δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τους μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης δηλώνοντας προτίμηση στον εν λόγω Τομέα.

Επιπλέον ούτε οι υπάρχοντες μαθητές της Β’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής μπορούν να εγγραφούν στη Γ’ Τάξη στην Ειδικότητα Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ. Επίσης, κατά τον τρέχον σχολικό έτος μετακινήθηκε η Γ’ τάξη του εν λόγω Τομέα από το 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο Ν.Κεραμίδι, λόγω μη έγκρισης ολιγομελούς τμήματος, δημιουργώντας αναστάτωση στους μαθητές από την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού και καθηγητές αλλά και εργαστήρια πληροφορικής υπάρχουν στο 1ο ΕΠΑΛ.

Ο Τομέας Πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης πρέπει να εξακολουθήσει να λειτουργεί, γιατί:

1.Εξυπηρετεί τους μαθητές της πόλης της Κατερίνης που προσέρχονται στο σχολείο πεζή, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουν αστικό λεωφορείο.

2.Εξυπηρετεί τους μαθητές της νότιας Πιερίας που τον επιλέγουν, γιατί έρχονται μόνο με ένα υπεραστικό λεωφορείο, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα επιπλέον μεταφορικό μέσο (αστικό λεωφορείο).

3.Η νέα αρχή στα ΕΠΑΛ που ευαγγελίζεται το Υπουργείο Παιδείας, προϋποθέτει προσφορά και όχι στέρηση Τομέων και Ειδικοτήτων, τη στιγμή που το σχολείο διαθέτει και καθηγητές Πληροφορικής με οργανικές θέσεις, καθώς και τέσσερα εργαστήρια Πληροφορικής.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Για ποιο λόγο καταργήθηκε ο Τομέας Πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και μάλιστα αιφνιδιαστικά;

-Με βάση ποια στοιχεία αποφασίστηκε η κατάργηση του τομέα από το συγκεκριμένο σχολείο;

-Πώς θα εξυπηρετηθούν οι μαθητές  από διάφορες περιοχές της Πιερίας που θα υποχρεώνονται σε χρήση δυο μεταφορικών μέσων για να φτάσουν στο σχολείο τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος