“Μούφα” η ληστεία

πραγματική η λεία 20.000 ευρώ

30χρονος εργαζόμενος στο πρακτορείο, παριστάνοντας το θύμα, βοήθησε τον 45χρονο ληστή

Θεσσαλονίκη, 26 Μαΐου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε κατάστημα στην Πιερία

Συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης 30χρονος ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος του καταστήματος και βοήθησε στη διάπραξη της ληστείας παριστάνοντας το θύμα

Ταυτοποιήθηκε 45χρονος ο οποίος με απειλή όπλου αφαίρεσε από το κατάστημα χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο συνεργοί τους

 

Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ληστεία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο σε κατάστημα-πρακτορείο σε περιοχή της Πιερίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 30 ετών και 32χρονος υπήκοος Ρωσίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 30χρονος εργαζόμενος ως υπάλληλος στο κατάστημα-πρακτορείο και παριστάνοντας το θύμα, βοήθησε τον 45χρονο, ο οποίος τα ξημερώματα της 11 Ιανουαρίου 2018 με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε αυτόν και ακόμη έναν υπάλληλο που βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα και αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στις οικίες των παραπάνω ατόμων καθώς και των δύο συνεργών τους, εντοπίσθηκε μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας, μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού και δελτία αποδείξεων θαμώνων του καταστήματος.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.