Στο Μουσείο Ακρόπολης

το πρόγραμμα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Η «πρώτη» της παρουσίασης του προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Μουσείο Ακρόπολης

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 47ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2018

 

   Το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 έτοιμο καθόλα ξεκινά τη διαχρονική του διαδρομή και τούτο το καλοκαίρι. Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής που αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το περίγραμμα των παραστάσεων παρουσίασε στη διοίκηση ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Οργανισμού, Γεώργιος Χανδόλιας, δεχόμενος τα ευμενή σχόλια για την πληρότητα, την ποικιλία, την ποιότητα και την αποκεντρωμένη διάταξη των παραστάσεων.

  Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σαράντα επτά εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2018, στο αρχαίο θέατρο Δίου, κάστρο Πλαταμώνα, Ρωμαϊκό ωδείο Δίου, αρχαία Λείβηθρα, αρχαιολογικό πάρκο Δίου, Βυζαντινό Ναό Παναγίας Κονταριώτισσας, αρχαία Πύδνα, κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου, παλιός Παντελεήμονας, άνω Μηλιά, καθώς και στα Δημοτικά θέατρα Κατερίνης και Λιτοχώρου.

  Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κλασσικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, εικαστικές εκθέσεις, αρχαιολογικές ομιλίες, αναλόγια και αρχαιολογικοί περίπατοι και κινηματογράφο περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου. Τις εκδηλώσεις θα αποδώσουν τα κορυφαία σχήματα της χρονιάς, πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, αλλά και τοπικά σχήματα με αξιόλογο δημιουργικό και παραγωγικό έργο.

  Χαρακτηριστικό του προγράμματος του φετινού καλοκαιριού η παρουσίαση αντιπροσωπευτικών έργων της Τσεχικής κουλτούρας, μιας και η χώρα αυτή θα είναι η τιμώμενη του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας υλοποιείται με την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών. Συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού και το Επιμελητήριο Πιερίας.

  Η «πρώτη» της παρουσίασης του προγράμματος του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης των Αθηνών.

  Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας, του διπλωματικού σώματος, της αυτοδιοίκησης, των χορηγών, του καλλιτεχνικού κόσμου, των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Ασφαλώς μπορούν να παραστούν και πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελετή της παρουσίασης του προγράμματος.