Στην 71η Γενική Συνέλευση

του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα – 21 με 26 Μαίου 2018

 

 


ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ
Βουλεύτρια Πιερίας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γραμματέας Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Στην 71η Γ. Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη
η βουλεύτρια Πιερίας Ε. Σκούφα

Το όραμα του Οργανισμού για την Υγεία για την επόμενη πενταετία

Στην 71η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα παραβρίσκεται η βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, ως μέλος της Ελληνικής Βουλής. Κεντρικό θέμα συζήτησης της φετινής Γενικής Συνέλευσης, είναι η επιλογή της καθολικής κάλυψης και της ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Στη Γενική Συνέλευση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 2019-2023 με τίτλο «Ένας κόσμος στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας και ευημερίας».

Στρατηγικές προτεραιότητες

Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο την διασφάλιση της υγιούς διαβίωσης και προαγωγή της ευημερίας για όλους σε όλες τις ηλικίες. Αυτό σημαίνει καθολική υγειονομική κάλυψη με σκοπό ένα δισεκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι να λαμβάνουν καθολική υγειονομική κάλυψη, καλύτερη προστασία σε περιπτώσεις επειγουσών υγειονομικών καταστάσεων και γενικά καλύτερη υγεία και ευημερία.