Σύμπλευση και διάλυση

το καταργήσανε ήδη

ΚΑΙ το Δημοτικό Συμβούλιο ΚΑΙ τον κανονικό ρόλο τους – Fb, selfie και αγωνία για το αιρετό μέλλον – ποιοι νόμοι, ποια προβλήματα, ποιος Δήμος κια ποιοι δημότες…

 

 

 

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου απείχε από την προτελευταία σαράντα οκτώ -48- μέρες. Οι σχετικοί νόμοι επιβάλλουν μια συνεδρίαση το μήνα, τουλάχιστον.

Από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ως σήμερα 92.6.2018), πέρασαν μέρες δεκαεννιά -19-. Η αντιπολίτευση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση, ο “Συνδυασμός Ευθύνης” του αείμνηστου Γιώργου Φαρμάκη, απουσίαζε -πλην δύο μελών της- από τη συνεδρίαση και γενικά η αξιωματική αντιπολίτευσή μας …αγνοείται, εδώ και μήνες.

Δεν ήταν μια ασήμαντη συνεδρίαση.
Καμία δεν είναι.

Αλλά ειδικά αυτή ήταν σημαντική για πάρα πολλούς λόγους.

Και γιατί στην ημερήσια διάταξη των 50 θεμάτων(!!!!!!) περιέχονταν και κάποια πολύ σοβαρά.

Αλλά η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τίμησε την πρόσκληση.

Και έκτοτε, τίποτα δεν βρήκε να πει για τα όσα απασχόλησαν το σώμα στη συνεδρίαση αυτή.

Ούτε για τις καταγγελίες Κουρίτα για:

  • την πρόσφατη συμφωνία της ΔΕΑΔΟ με ιδιώτη που επιθυμεί να προμηθευτεί ένα εκατομμύριο -1.000.000- τόννους χαλίκι (αυτούσιο) σε τιμή-ξεφτίλα γιατί η διοίκηση έκρινε ότι συμφέρει να πληρωθεί την αξία του υλικού και τίποτα άλλο. Κι ο ιδιώτης να εξάγει το χαλίκι με δικά του μέσα και δικό του προσωπικό. Γιατί -συν τοις άλλοις- κατά το δήμαρχο… δεν δουλεύει και η απαραίτητη σφύρα της ΔΕΑΔΟ. Όλα αυτά για μια εταιρεία που -σύμφωνα με την καταγγελία- δημιουργήθηκε λίγες μέρες πριν την συμφωνία και ως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ξέραμε ούτε το αφεντικό της, ούτε που και πως θα διέθετε το υλικό που -στην ουσία- χαρίζουμε. Μια συμφωνία που ήδη άνοιξε την πόρτα της εξόδου για το προσωπικό της ΔΕΑΔΟ, αφού για πρώτη φορά -επί Δημόπουλου- καταγράφεται ως αχρείαστο.
  • τον πραγματικό λόγο που επέβαλλε το κενό των 48 ημερών μεταξύ των δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφύγει η διοίκηση να επικυρώσει πρόστιμο μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ σε βάρος της ΤΕΚ
  • τη μεθόδευση της διοίκησης-δημάρχου να φέρει με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων ετών την πρόταση για δημιουργία Πειθαρχικής Επιτροπής του Δήμου και εκπρόθεσμα να επικυρώσει ποινή σε βάρος του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας, από την Εκτελεστική Επιτροπή κτλ κτλ κτλ.

Ούτε καν το επεισόδιο μεταξύ Χαρέλα και Δημητριάδη, στο τέλος της συνεδρίασης, δεν απασχόλησε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ούτε το θέμα των αλλαγών στο νομικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γνωστές με τον τίτλο “Κλεισθένης Ι”. Η διοίκηση θέλησε να εγκρίνει ψήφισμα κατά των κυβερνητικών προθέσεων-αντίγραφο του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ. Γενικότερα, η αξιωματική μας αντιπολίτευση δεν εξέφρασε ως σήμερα -ως παράταξη ή επικεφαλής ή κατά μόνας οι σύμβουλοί της- κάποια σχετική θέση. Πιθανώς, ακόμα και το μέγα θέμα της απλής αναλογικής δεν είναι ικανό να έλξει το ενδιαφέρον του “Συνδυασμού Ευθύνης”…

Στις 48 μέρες που μεσολάβησαν μεταξύ συνεδριάσεων, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε κάποιο παράπονο, δεν κατήγγειλε την κατάργηση μιας συνεδρίασης, το τεράστιο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο συμβουλίων, την ακόμα μεγαλύτερη ημερήσια διάταξη που έφτασε τα 50 θέματα!!! Η δε απουσία της από τη συνεδρίαση συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε τα 50 αυτά θέματα να “ξεπεταχτούν” σε χρόνο-ρεκόρ…

Όταν εκδόθηκε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018 με τα 50 θέματα στην ημερήσια διάταξη, η αξιωματική -ούτε κάποια άλλη- αντιπολίτευση παραπονέθηκε για κάτι. Στη συνεδρίαση, απ’ το “Συνδυασμό Ευθύνης” κάποια στιγμή έκανε ένα σχετικό σχόλιο ο Βασίλης Βροχαρίδης, ο ηγέτης της “Αλήθειας” που ήρθε στη συνεδρίαση στο τελευταίο ένα τρίτο της, κάτι είπε κι αυτός, ο Άρης Ρεμπατσιός κάτι είπε κι αυτός και ο δήμαρχος αποφάνθηκε ότι ναι μεν ο νόμος ορίζει μια συνεδρίαση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΜΗΝΑ, αλλά … η παράβαση του νόμου δεν συνεπάγεται κάποια τιμωρία!!! Οπότε… είναι απορίας άξιο γιατί υπάρχουν δημοτικά συμβούλια στη χώρα μας και γιατί συνεδριάζουν…

Ερώτημα που δεν απάντησε τις τελευταίες δεκαεννιά -19- μέρες, ούτε ο “Συνδυασμός Ευθύνης” και η επικεφαλής του Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη. Ούτε κανεις άλλος απ’ όσους έλειπαν ή ήρθαν για λίγο και αποχώρησαν, αφού μας έκαναν καλύτερους θέτοντας ερωτήματα για όποιο θέμα μικροεξυπηρετήσεων κατάφεραν να εντοπίσουν και ενώ δεν βρήκαν κουβέντα να πούνε πχ για τη χωματερή μας και το 2ο κύτταρο, τα σκουπίδια που έγιναν πλέον -σαν τα αδέσποτα- μέρος του φυσικού τοπίου, τις παράνομες χωματερές που γέμισαν τον τόπο με δηλητήρια και ασχήμια, το νερό που αλλού δεν υπάρχει, αλλού είναι λάσπη κι αλλού και τα δύο…

Οι ερωτήσεις που παραπέμπουν ευθέως σε ενδιαφέροντα και μικροσυμφέροντα (όπως καταφύγια, χωριά ψαράδων, κτλ) ή ένα θέμα ούτε καν διαπιστωμένο, ενώ δεκάδες σοβαρά και ζωτικά έχουν καταντήσει το Δήμο τριτοκοσμικό σκηνικό, είναι μόνο για να αισθάνοντια λίγο καλύτερα όσοι -στην ουσία και με τη συμβολή τους- έδωσαν την “χαριστική βολή” στο ανώτερο όργανο διοίκησης του τόπου μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν υπάρχει πια.

 

Ότι απέμεινε από την σταθερά αυξανόμενη υποβάθμιση που εφάρμοσε από την πρώτη μέρα ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, αποτελειώθηκε από την αντιπολίτευση με οδηγό την αξιωματική και πρόθυμους ακολούθους όλους του υπόλοιπους, πλην Κουρίτα.

Από τον ηγέτη της “Αλήθειας” πέρα από ένα σύντομο δεκαρικό και ψευτοκαταγγελίες περί ΔΕΑΔΟ κουβέντα διαφωτιστική δεν ακούσαμε, ούτε και καμία εξήγηση για το πως ΚΑΙ γιατί ο ηγέτης ΔΕΝ συμμετείχε στο τελευταίο ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης. Ευτυχώς πλησιάζει η ώρα του ετήσιου απολογισμού της “παράταξης των δύο” και η ευκαιρία να απαντηθούν ερωτήματα για πολλές απουσίες και πολλά κενά. Για όσους βέβαια -δημότες- εξακολουθούν και ασχολούνται…

Οι αιρετοί μας την “τελειώσαν” την πενταετία από τώρα. Και πιθανώς ασχολούνται ΜΟΝΟ με το πως θα διαιωνίσουν την παρουσία τους και στην επόμενη θητεία, πως θα εξασφαλίσουν μια καρέκλα στο σώμα, με όποια παράταξη την εξασφαλίσει…

Κι επειδή τα σοβαρά θέματα απαιτούν πολιτικές θέσεις και σοβαρότητα, όραμα, δέσμευση και ρήξεις, ας είναι καλά τα δίκτυα (κοινωνικής δικτύωσης) και τα “πανηγυράκια”. Και οι φωτογραφίες για το πόπολο με ανάλογα ενδιαφέροντα.-