Ωραία που περάσαμε και φέτο,

με το περιβάλλο

καλύτερα κι από πέρυσι περάσαμε φέτο και του χρόνου ακόμη καλύτερα (από φέτο) λέμε να περάσουμε – πρώτα ο Θεός….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η 5η Ιουνίου κάθε χρονιάς έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αυτό που -ως κάτοικοι του τόπου μας- επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία είναι η τύχη μας να βρεθούμε σε τόπο σαν και τον δικό μας, όσο δικός μας είναι. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, το αίτημα για ανάπτυξη βασισμένη στο φυσικό μας περιβάλλον, με ταυτόχρονη προστασία του, έχει λάβει τα χαρακτηριστικά εμμονής. Και συνεχίζει το αίτημα και η εμμονή, χωρίς να αλλάζει το παραμικρό στην άθλια κατάσταση που βιώνουμε.

Και του χρόνου.-

 

σημΕτΟ: η ΕτΟ έχει δημοσιεύσει άπειρες φορές εικόνες σαν αυτές εδώ και χειρότερες. Στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατέγραψε μεταξύ πολλών άλλων, ένα σφαγμένο κατσικάκι (με το κεφάλι του στο πεζούλι, ξέχωρα απ’ το σώμα) που υποδεχόταν γνωστούς και αγνώστους, σ’ αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως τρομερά έξυπνη εφεύρεση, παγκόσμιας πρωτοτυπίας: τα drive in μνημεία της παράνοιάς μας, ένα σε κάθε είσοδο της πρωτεύουσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Αυτά που εφηύραμε για να προσθέτουμε έναν οργανωμένο τύμβο ασχήμιας στην πρώτη εικόνα Ολύμπου που αποκτά ο επισκέπτης μας. ‘Οταν κάποια στιγμή -πιθανώς- αντιληφθούμε πως καταγράφουν τον τόπο ΜΑΣ οι επισκέπτες, θα ξέρουμε γιατί έρχονται και δεν ξανάρχονται. Θα το αντιληφθούμε σίγουρα όταν πια δεν θα έρχονται. Και κοντεύει κι αυτό. Το φέρνει κοντά η κάθε προβολή των σκηνοθετικά καλύτερων εικόνων μας. Όσοι έλκονται από τις προσπάθειες προβολής του τόπου μας και μας επισκέπτονται, δεν επιστρέφουν. Ή επιστρέφουν μέχρι να δούνε την πραγματική εικόνα. Να ‘μαστε καλά, όλοι, αλλά ο καθένας χώρια. Όχι καλά ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ. Αυτό μας διαφεύγει 30 χρόνια τώρα και καταφέραμε χώρια να ‘μαστε μια χαρά άρχοντες και στο σύνολο χάλι μαύρο. Ιδιωτικοί χώροι-“κούκλα” και δημόσιος χώρος-κόλαση.

σημΕτΟ2: δικές σας εικόνες και σχόλια από ποστ στο Fb κοσμούν τούτο εδώ το εορταστικό αφιέρωμα, μπας και πειστoύν κάποιοι απο μας και κάνουν κάτι πραγματικότερο από ποστ στο Fb. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου. ΜΗΝ ΠΑΤΕ. Θα ‘στε μόνοι με τη διοίκηση που δημιουργεί τις εικόνες που ποστάρετε. Η αντιπολίτευση πήγε συλλαλητήριο πριν καν το συλλαλητήριο.

 

ΚΙ ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ, ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΗ. ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ. ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΜΙΑ 5.000 ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΧΕΙ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.