Η Δίκη των …16

της "Ολύμπιας Συμμαχίας" και της δημαρχίας

αύριο στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης

 

 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης κάθεται αύριο -σχεδόν σύσσωμη- η δημαρχία του Δήμου Δίου-Ολύμπου και η διοικούσα “Ολύμπια Συμμαχία”, κατηγορούμενη για τέσσερα -συνολικά- αδικήματα.

Κατηγορούμενοι, εκτός από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Δημόπουλο, είναι οι:
Ζτάνης, Γαλάνης, Φόλιος, Πούλιος, Χαρέλας, Σιώκας, Λάππας, Γιάννακα, Σαλιώρα, Παπαμιχαήλ, Μπαμπανίκας, Γρεβενίτης, Καλαϊτζής, Φωτίου και Βακουφτσή. Μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο -ανεξάρτητος πια- δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γουλάρας και η νομική σύμβουλος του Δήμου, δικηγόρος Αθηνά Χατζή, από καταγγελία της οποίας προέκυψε η συγκεκριμένη δίωξη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη καταγγελία είναι μία από τις τρεις που έχει καταθέσει ως τώρα σε βάρος του δημάρχου και στελεχών της διοίκησης, δημιουργώντας ένα μοναδικό πανελλαδικό ιστορικό προηγούμενο (ίσως και ρεκόρ…).

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση και συνολικά- οι 16 κατηγορούμενοι είναι:

  • απιστία στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας
  • απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία από κοινού
  • απιστία στην υπηρεσία από κοινού και
  • ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπηρεσία τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή

Οι κατηγορίες αφορούν την απ’ ευθείας ανάθεση της μελέτης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στην “Αειφορική-Συμβουλευτική ΕΠΕ” (η αξέχαστη … πραγματοσύνη), η διαγραφή τέλους χρήσης αιγιαλού σε επιχειρηματία, την πληρωμή -το 2016- παλιάς οφειλής του Δήμου στον τοπικό σύμβουλο και μέχρι πρότινος πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Λιτοχώρου, Γιώργο Μήλιο, για έργο του 2009 για το οποίο δεν υπήρχε καμία μελέτη, προϋπολογισμός και παραλαβή.