Ψηφίσματα και καταγγελίες

της ΕΛΜΕ Πιερίας

και για τον Μπαρμπαρούση

 

 

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Επιθυμούμε ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, με αξιοκρατικές και διαφανείς  διαδικασίες, έτσι ώστε η κάλυψη των χρόνιων κενών να μην πραγματοποιείται μόνο από όσους λίγους δικαιώνονται δικαστικώς.

 


 

Ψήφισμα Συμπαράστασης

Όπως  οι προηγούμενες  κυβερνήσεις έτσι και η τωρινή πειθήνια στις  υποδείξεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ   προχώρησαν στην παραπέρα  κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ικανοποιώντας τη  διαχρονική απαίτηση των ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων. Κυριακάτικη αργία που κατακτήθηκε με αγώνες.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συμβάλλει όχι μόνο στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργατοϋπαλλήλων και στην εξουθένωση τους αφού αυξάνουν τον εργάσιμο χρόνο και δεν έχουν τον χρόνο για να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους  αλλά και στο κτύπημα της μητρότητας, καθώς η πλειοψηφία τους είναι γυναίκες και μάλιστα μητέρες. Ταυτόχρονα και της προσωπικής, οικογενειακής και κοινωνικής τους ζωής .  Επιπλέον το μέτρο πλήττει και τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους που εξαιτίας της άγριας φοροληστείας  δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.

Η ΕΛΜΕ Πιερίας για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων που στις 24 Ιουνίου  και στις 15Ιουλίου απεργούν. Ενώνει τη φωνή της με την δική τους διεκδικώντας:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών
  • Κατάργηση παλιών και νέων φοροεισπρακτικών μέτρων που διαλύουν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί
  • Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και τρων τριών μνημονίων, που μειώνουν μισθούς και συντάξεις.

 


 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταδικάζει τις φασιστικές προκλήσεις του βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση κατά της Βουλής των Ελλήνων, που υπήρξε το πρώτο θύμα του τυραννικού καθεστώτος της Χούντας.

Η Χρυσή Αυγή, που δικάζεται για κακουργηματικές πράξεις, με δηλώσεις του βουλευτή της κάλεσε απροκάλυπτα το Στρατό να νεκραναστήσει το φασιστικό καθεστώς της Χούντας, να συλλάβει τους επικεφαλής των συνταγματικών θεσμών, που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό.

Οι κακουργηματικού χαρακτήρα προτροπές του στελέχους της Χρυσής Αυγής για στρατιωτικό πραξικόπημα θέτουν την Πολιτεία μπροστά στο επιτακτικό καθήκον να λάβει αμέσως μέτρα κατά του ναζιστικής κοπής αυτού μορφώματος.

Εμείς που διδάσκουμε στους αυριανούς πολίτες την Ιστορία και τις αρχές του  Δημοκρατικού πολιτεύματος  έχουμε χρέος να ζητήσουμε απο τις δημοκρατικές  δυνάμεις του τόπου να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία. Δεν αρκεί  μόνο η  αυτονόητη καταδίκη των νοσταλγών της Χούντας, αλλά απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση για την  αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η φασιστικής απειλή. Η νέα ανατριχιαστική πρόκληση επιτακτικά θέτει το αίτημα:

            Η δικαστική εξουσία να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τη δίκη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που βαρύνεται με ειδεχθή εγκλήματα.

 


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία εκχώρησε το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία πράξη εθνικά καταστροφική. Ο πρωθυπουργός της χώρας, υπακούοντας στις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων, στους ατλαντικούς «συμμάχους» μας και στις εντολές της Γερμανίας προχωρά στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Με τη συμφωνία αυτή οι Σκοπιανοί θα ονομάζονται Μακεδόνες, η γλώσσα τους μακεδονική και το κράτος τους αποκτά πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Είναι απόλυτα λογικοί οι πανηγυρισμοί των ατλαντικών «συμμάχων» μας και της Γερμανίας, αφού με την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια υλοποιούνται οι σχεδιασμοί τους στα Βαλκάνια.

Αυτός που σίγουρα είναι χαμένος είναι ο ελληνικός λαός, που για ακόμη μία φορά βλέπει ανίκανους και εθνικά επικίνδυνους πολιτικούς να υπονομεύουν τα εθνικά του συμφέροντα και να παραδίδουν στους ξένους την εθνική μας κληρονομιά. Οι κυβερνώντες μάλιστα έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηθικού ξεπεσμού, που πανηγυρίζουν για την επιτυχία της εθνομηδενιστικής τους πολιτικής.

Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση η δολοφονική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των διαμαρτυρόμενων πολιτών στη Βίγλα, πολιτών που είχαν το «θράσος» να διαδηλώσουν για τα εθνικά μας δίκαια. Η αστυνομία, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  ενήργησε με απίστευτη αγριότητα και έθεσε σε κίνδυνο ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Οι κυβερνητικοί τραμπουκισμοί, στέλνουν ένα καθαρό μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση της αριστεράς τη δημοκρατία στη χώρα μας. 

Αν πραγματικά ο πρωθυπουργός μας πιστεύει ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με τις επιλογές του αυτές, θα πρέπει να τις θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού, προκηρύσσοντας δημοψήφισμα. Άλλωστε η κυβερνητική παράταξη κάποτε μετά φανατισμού υποστήριζε τη θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων.

Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία αυτή θα μείνει νεκρό γράμμα στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και οι πρωτεργάτες της θα στιγματιστούν για πάντα.

 


 

Kείμενο- Καταγγελία

Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει το κείμενο του συναδέλφου και Γενικού Γραμματέα του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Στάθη Συμεωνίδη με τίτλο «τα τσιράκια του παπά», που διακινήθηκε ηλεκτρονικά στα σχολεία της Πιερίας. Το εν λόγω κείμενο απηχεί μόνο τις απόψεις του συγγραφέα του και απέχει παρασάγγας από τις εκφρασμένες θέσεις της ΕΛΜΕ.

 

 


 

και μία της γγ της ΕΛΜΕ Πιερίας

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 

ΚΥΡΙΕ

Η ΕΛΜΕ Πιερίας σας έστειλε πέντε κείμενα

Επιλέξατε να δημοσιοποιήσετε τα δύο τα οποία καταγγέλλουν την κυβέρνηση το πρώτο και συνδικαλιστικό στέλεχος παράταξης φιλικής προς την κυβέρνηση το δεύτερο.

Προς δόξα της αντικειμενικής ενημέρωσης παραλείψατε:

το κείμενο καταγγελίας του Μπαρμπαρούση

Το κείμενο συμπαράστασης σε επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008

Το κείμενο που αφορά την Κυριακάτικη αργία.

Επιπλέον αλλάξατε τη σφραγίδα προσθέτοντας το όνομά μου σε έγγραφο που δεν την είχε.

Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!

 

Ευελπιστώ πως θα δημοσιοποιήσετε το κείμενό μου.

Σταματία Μπέση