Ανύπαρκτοι, βουβοί

και άβουλοι

σύμπλευση και ομερτά

Μια βδομάδα μετά την αθώωση δημάρχου και διοίκησης από δικαστήριο και αφού ο δήμαρχος έκρινε πρώτος δικαστική απόφαση, αφήνοντας απίστευτες αιχμές ως και για “σκηνοθετημένες κατηγορίες”, “σκευωρία” και “πλεκτάνη”, η αντιπολίτευση…αγνοείται.

Όπως συμβαίνει μόνιμα και σταθερά πολύ καιρό τώρα.
Για πολλά θέματα, εξίσου σοβαρά και κρίσιμα.

Ακόμη και η Κ. Κουρίτα δεν βρήκε κάτι να πει και λόγο ν’ ασχοληθεί, αν όχι με τη δίκη αυτή καθαυτή, αλλά με την ανακοίνωση Δημόπουλου και τη θριαμβολογία ενός δημάρχου και επικεφαλής παράταξης που αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών και επειδή δεν προέκυψε δόλος… Σε μια δίκη που ούτε καν παρακολούθησε η αντιπολίτευση, λες και αφορούσε πρόστιμο για παρκάρισμα…

Η δε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευαγγελία Μόχλα-Φαρμάκη, βρισκόταν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης και άκουσε την ετυμηγορία με τα ίδια της τα αυτιά.

Πιθανώς αναμένει να ασχοληθεί με την αθωωτική απόφαση και τα επινίκια Δημόπουλου, κάποια στιγμή στο μέλλον, μαζί πχ με την κατάληξη της υπόθεσης του 356γ ή της ΑΓΡΟΓΗ ή για το μόνιμο πρόβλημα της αποκομιδής: για λίγα δευτερόλεπτα και μόνο στον ασφαλή χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το μόνο χώρο που “ζει” η βουβή και ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ως μόνο άλλοθι και μόνο σημάδι ζωής ενός καθ’ όλα νεκρού οργανισμού.

Ή να μην ασχοληθεί ποτέ, όπως ποτέ δεν ασχολήθηκε με την τύχη της έρευνας για τις πιθανές ευθύνες του δημάρχου και της παράταξης στην προσπάθειά του/της να δώσει τα 2/3 της αποκομιδής σε ιδιώτη. Ούτε πόσοι κατέθεσαν τότε ΔΕΝ μάθαμε ποτέ. Κι ας ξιφουλκούσε ο Νέστορας της Καθαριότητας με το Νέστορα της Νομικής επί ώρες μπροστά στα μάτια μας και επίσημα.

Η ομερτά της ασυλίας μεταξύ συναδέλφων στο ζενίθ της.

Πόσα χρόνια -κατά μέσο όρο- ζεσταίνετε τις ίδιες καρέκλες;;;

Και οι υποψήφιοι δήμαρχοι (όλοι τους πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, ο ένας δικηγόρος, ο άλλος πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο τρίτος πρώην αντιδήμαρχος) κι αυτοί αγνοούνται.