Δεν παρέχει στήριξη

συνεχίζει να παρέχει διοίκηση

η τελευταία παραίτηση στους ΑΝΕΛ Πιερίας -λόγω “Πρεσπών”- ήταν αυτή του Ανέστη Μυστρίδη

Μία ακόμη -αναίμακτη- παραίτηση στελέχους των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” της Πιερίας, αυτή του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ανέστη Μυστρίδη, προστέθηκε τις προηγούμενες μέρες στον κατάλογο των … θυμάτων της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο Αν. Μυστρίδης ανακοίνωσε την άρση της υποστήριξής του(;;;) στο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού κατέγραψε τις θετικές επιδόσεις που οδήγησαν στην έξοδο από τα μνημόνια, αλλά λόγω “των εξελίξεων”, δήλωσε “… δε μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου. Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί”. Στην ανακοίνωσή του δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πιθανή παραίτησή και από τη θέση του διοικητή του ΓΝΚατερίνης.

Ο σημερινός διοικητής του ΓΝΚ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, του Ιουνίου και του Μαΐου 2012 και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας των ΑΝ.ΕΛ. Πιερίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΣΤΗ ΜΥΣΤΡΙΔΗ

 

Από  την πρώτη στιγμή ενασχόλησης μου με τα κοινά ως υποψήφιος βουλευτής με το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Πιερία, είχα δηλώσει ότι κάποια θέματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Στην ιδρυτική μας διακήρυξη αυτά αποτυπώθηκαν με σαφήνεια.

Η ιστορία του έθνους και η εθνική οντότητα που απορρέει από αυτή είναι για μένα αδιαπραγμάτευτες αρχές. Η ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» έστω και ως συνθετικό στην ονομασία της γείτονας χώρας αποτελεί παραβίαση αυτών των αρχών.

Από τα δύσκολα πρώτα χρόνια της ίδρυσης μέχρι και σήμερα όλοι αγωνιστήκαμε γιατί πιστεύαμε στις αξίες και τα ιδανικά που το κίνημα πρέσβευε. Δώσαμε σκληρές μάχες πιστεύοντας ότι πράττουμε το καλύτερο για τη χώρα. Στην πορεία αυτή έπρεπε να καταπατηθούν αρκετές «κόκκινες γραμμές» με άξονα την έξοδο από τα μνημόνια, που κόστισαν ακριβά στην αξιοπρέπειά μας. Το υπομείναμε.

Με τη διαφαινόμενη έξοδο από τα μνημόνια και την άξια παρουσία των στελεχών μας σε κυβερνητικές θέσεις μέχρι την ύστατη στιγμή ελπίζαμε ότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας δε θα αποτελούσε ποτέ αντικείμενο συμβιβασμού.

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις, τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δικαιολογίες που δόθηκαν για τη διαχείριση του θέματος αυτού από την ηγεσία του κινήματος είναι προφανές ότι δε μπορώ πλέον να παρέχω τη στήριξή μου. Δυστυχώς κόπηκαν και οι τελευταίοι δεσμοί.

Προσωπικοί λόγοι απουσίας μου στο εξωτερικό δεν επέτρεψαν να προβώ νωρίτερα στην ανωτέρω δήλωση.

                                                                                        Ανέστης Μυστρίδης