Άμεση αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής

στο τμήμα της Πλάκας Λιτοχώρου

δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου-Ολύμπου

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας Λιτοχώρου.

 

Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, αποτελεί  η αντιμετώπιση της εκτεταμένης διάβρωσης της ακτής στο τμήμα της Πλάκας, καθώς η αμέλεια λήψης μέτρων για τον περιορισμό της εδώ και δεκαετίες, έχει οδηγήσει την περιοχή σε μαρασμό και υποβάθμιση. Οι προσπάθειες του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής, για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών προβλημάτων που προέρχονται από αυτή τη διάβρωση και η εκτέλεση έργων προστασίας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2018, ο Δήμαρχος, μετά από πρόσκληση του, συναντήθηκε στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Πολιτικό Μηχανικό Δρ. Σπύρο Χριστόπουλο, με ειδίκευση σε μελέτες ακτομηχανικών έργων και με κατοίκους και επαγγελματίες – παθόντες της περιοχής, για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα. Πριν τη συνάντηση προηγήθηκε αυτοψία από θαλάσσης κατά μήκος της ακτογραμμής στο τμήμα που έχει πληγεί από τη διάβρωση και καταγραφή στοιχείων.

Ο Δρ. Σπύρος Χριστόπουλος, γνώστης της περιοχής, έχει ήδη εκπονήσει για λογαριασμό του Δήμου Δίου – Ολύμπου τη μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης της ακτής του Πλαταμώνα που έχει υποβληθεί στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση, αλλά και της Παραλίας Κατερίνης, η οποία και έχει ήδη εκτελεστεί.

Ο αιγιαλός και οι αμμουδιές της Πλάκας, που άλλοτε έσφυζαν από παραθεριστές και λουόμενους κατά του θερινούς μήνες, έχουν εξαφανιστεί και είναι πλέον εμφανής ο κίνδυνος για τις ιδιωτικές περιουσίες.

Το όραμα της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου σύγχρονου παραλιακού μετώπου, από τους Νέους Πόρους έως τις παραλίες του Λιτοχώρου, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εποχής με προοπτική, αποτελεί μεγαλόπνοο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, με χαρακτήρα παραδοσιακό αλλά συνάμα σύγχρονο, και θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές.

 

Λιτόχωρο,6 Ιουλίου 2018.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης