Οι οφειλέτες αδημονούν

η κυβέρνηση απορεί και ψάχνει τα γιατί

κι ο δήμαρχος το χαβά του (απ’ ευθείας αναθέσεις, πανηγύρια και Facebook)

 

 

Η κυβέρνηση -ξανα-ανακοίνωσε σήμερα ό,τι αφορά την πληρωμή χρεών προς τη ΔΕΗ από ειδικό λογαριασμό ενίσχυσης όσων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις, με την διευκρίνιση ότι -αν και το μέτρο αυτό αποφασίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 και η ανάλογη υποδομή/κονδύλια υπάρχουν από τον Ιανουάριο του 2018- τα σχετικά κονδύλια ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ!!!

 

Η διαδικασία πληρωμής των ανεξόφλητων χρεών προς τη ΔΕΗ -αλλά και τους ιδιώτες παρόχους- διεκπεραιώνεται με αίτηση προς επιτροπή που δημιουργείται σε κάθε Δήμο, προκειμένου να υπάρξει και καλύτερος έλεγχος και η απαραίτητη ταχύτητα, αφού -στα τέλη Ιανουαρίου 2018- οι οφειλές κατέστησαν ανεξόφλητες και απαιτητές και η ΔΕΗ έστειλε ήδη από το Μάρτιο δεκάδες χιλιάδες εξώδικα με τα οποία απειλεί τους οφειλέτες με διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και υπενθυμίζει τη δυνατότητα ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ, δηλαδή την εξόφληση του συνόλου ή σημαντικού μέρους της οφειλής με την διαδικασία των δημοτικών επιτροπών. Μάλιστα, με νεώτερη απόφασή της η κυβέρνηση επέκτεινε ως τον Ιούνιο του 2018 το διάστημα που η διακοπή ηλεκτροδότησης αποτελεί λόγο να αποτανθεί ο οφειλέτης στις επιτροπές αυτές. Παρ’ όλα αυτά και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τα κονδύλια είναι εκεί και περιμένουν τους οφειλέτες ΚΑΙ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ!!!

 

Είναι όμως ανεξήγητος ο λόγος αυτός;;;

 

Το θέμα ανέδειξε πρώτη η ΕτΟ, ζητώντας να εφαρμοστεί και στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ό,τι ήδη ίσχυε στον κοντινό Δήμο Κατερίνης. Μετά παρέλευση ενός σχεδόν μήνα, με δυο κουβέντες που χάθηκαν στην προ ημερησίας διαδικασία της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος ανακοίνωσε τη δημιουργία της Επιτροπής.

 

Ένα μήνα σχεδόν μετά την ανακοίνωση, παραμένει άγνωστο αν και πότε θα συγκροτηθεί και συγκληθεί η Επιτροπή και πότε θα αρχίσει να συνεδριάζει και να δέχεται τα αιτήματα όσων αγωνιούν μήπως μια μέρα ή μια νύχτα ξυπνήσουν στο σκοτάδι. Ενώ η κυβέρνηση και το αποφάσισε και παρέχει τα κονδύλια για να μην συμβεί αυτό…

 

 

Το θέμα ΔΕΝ απασχόλησε ούτε την αντιπολίτευση. Καμία της παράταξη ή σύμβουλο.

 

Αφού δεν αφορά απ’ ευθείας αναθέσεις και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως η δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, στοχευμένα και με το αζημίωτο -μέσω πχ προσλήψεων στα δίμηνα, πεντάμηνα, άρδευση και λοιπές αμαρτίες-, ΔΕΝ απασχολεί και το δήμαρχο.

Οπότε, μεταξύ πολιτιστικών εκδηλώσεων, γάμων και πανηγυριών, απουσιών και άλλων δράσεων…. άλλαξε σήμερα την φωτογραφία του στο προφίλ του στο Fb.

 

Και δεν πα’ να λιμνάζουν όλα. Απ’ τα κονδύλια για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ως τα στραγγίδια στο ΧΥΤΑ μας…

 

 

 

 

xreosdeh