Αντιπλημμυρικά, κλαδέματα,

και διαγραμμίσεις

ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους κατοίκους – ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης/ενίσχυση της οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής – διασφαλίζουν τις απαραίτητες ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες και συμβάλουν στην αναβάθμισης της περιοχής (σου λέει…)

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη, Τ.Κ. 60132
e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
ιστοσελίδα: http://www.pkm.gov.gr
facebook: www.facebook.com/perifereiakienotitapierias

 

Κατερίνη, 18 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Με ταχύ ρυθμό εξελίσσονται εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορατότητα και κατ΄επέκταση η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ειδικότερα, συνεργεία πραγματοποίησαν εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών και καθαρισμού από σκουπίδια σε όλο το μήκος της 5ης επαρχιακής οδού από Κατερίνη-Γρίτσα και κοπής βλάστησης και απομάκρυνσης σκουπιδιών πίσω και ενδιάμεσα από στηθαία ασφαλείας καθώς και γύρω από στύλους πινακίδων, στο νοτιοανατολικό τμήμα του παράπλευρου οδικού δικτύου του αυτοκινητοδρόμου από Γρίτσα έως τα όρια του οικισμού της Λεπτοκαρυάς.

Οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης των δέντρων και πρόκλησης ζημιών, να μην παρεμποδίζεται η διέλευση μεγάλων οχημάτων, να μην εμποδίζεται η κατακόρυφη σήμανση και γενικότερα να διασφαλίζονται ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας.
Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Συντήρηση οδοστρωμάτων, τεχνικών έργων, στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών ΔΤΕ ΠΕ Πιερίας  για τα έτη 2017-2018» με προϋπολογισμό μελέτης 500.000€ (με Φ.Π.Α  24%).
Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία που έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  και συγκεκριμένα τη συντήρηση του ασφαλτοτάπητα του οδικού δικτύου από καθημερινές φθορές, τη βαφή διαβάσεων και κυκλοφοριακών κόμβων, την αποκατάσταση καλυμμάτων υφιστάμενων φρεατίων,
τον καθαρισμό των παράπλευρων ερεισμάτων, τάφρων, τεχνικών (κάθετων και παράπλευρων) τόσο από βλάστηση όσο και από φερτά υλικά, τη συντήρηση-αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων των υφιστάμενων γεφυρών-τεχνικών, την κοπή παρόδιας βλάστησης, κλαδιών, δέντρων κ.ά..

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, καθημερινά μεταβαίνει και πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των εργασιών, τονίζοντας τη συνέχιση του τεχνικού προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με ενέργειες που ικανοποιούν τους πολίτες, διασφαλίζουν τις απαραίτητες ασφαλείς κυκλοφοριακές συνθήκες και συμβάλουν στην αναβάθμισης της περιοχής.

 

 

Κατερίνη, 19 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στις σωστικές παρεμβάσεις

για την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής

 

Στις παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Τσιμήτρη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς,  κ. Παναγιώτα Τζιάφα, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά και τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επίβλεψε τις εξελισσόμενες εργασίες καθαρισμού τάφρου σε μήκος περίπου 1500 μέτρων από την  5η επαρχιακή οδό Κατερίνης-Καρίτσας-Δίον έως τη Δημοτική Κοινότητα Βροντούς. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων, που υλοποιούνται μετά τις σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν στην Πιερία από το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι εν λόγω σωστικές ενέργειες αφορούν έργα άμεσης προτεραιότητας, για αυτό το λόγο και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώθηκε για την πορεία τους και ζήτησε την επίσπευσή τους, ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν και να μην ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοια φαινόμενα.

«Με συντονισμό και προγραμματισμό η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνεχίζει το απολύτως επιβεβλημένο έργο της για την αντιπλημμυρική ΄΄θωράκιση΄΄ της περιοχής, προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να  ολοκληρωθούν σύντομα παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν την περιοχή, προσφέροντας ασφάλεια και ποιότητα ζωής στους κατοίκους»,επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

 

 


 

diagraDDO