Η Σοφία Μαυρίδου

στο νέο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης ΕΔ Ολύμπου

με σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο όρισε πριν λίγο την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ως εκπρόσωπό του-μέλος του νέου ΔΣ του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, μετά την πρόσφατη σχετική πρόσκληση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναπληρωτής της κας Μαυρίδου ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου που καταψήφισαν την πρόταση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, Κ. Γιουτίκα, υποστήριξαν ότι θα έπρεπε και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να μετέχουν στο όργανο διοίκησης του συγκεκριμένου , αλλά και όλων των φορέων. Η θητεία των νέων ΔΣ των Φορέων Εθνικών Δρυμών της χώρας θα είναι τριετής, με δυνατότητα ανανέωσης. Στην τελευταία περίοδο και πριν τον πρόσφατο νόμο, στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας αντιπροσώπευε -δι’ εκπροσώπου- ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός.

Η ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης θα είναι και μια ευκαιρία να ανανεωθούν τα στοιχεία που ο ίδιος ο Φορέας φιλοξενεί στο site του για το ΔΣ του. 

 

Ο Νόμος 4519/2018 (Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και άλλες διατάξεις)

 

peri e8n drumwn