Σώος ο ένας

αγώνας να προσεγγίσουν τον δεύτερο

σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο – 29 άνδρες των ΕΜΑΚ στο Στεφάνι

Επιχείρηση διάσωσης δύο -Ελλήνων- ορειβατών είναι σε εξέλιξη εδώ και 24 ώρες στον Όλυμπο, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και με τη συμμετοχή 29 ανδρών ΕΜΑΚ από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Ήδη μεταφέρθηκε στο καταφύγιο “Γιώσος Αποστολίδης” ο ένας από τους δύο ορειβάτες, 42 ετών, ο οποίος είναι σε καλή κατάσταση, ενώ προβληματίζει η κατάσταση της υγείας του συντρόφου του, 52 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε αναρριχητική διαδρομή, στο Στεφάνι. Αυτή την ώρα, επιχειρεί η 2η ομάδα των διασωστών, προκειμένου να προσεγγίσει τον 52χρονο και να τον μεταφέρει στο καταφύγιο, πριν ξεσπάσει στην περιοχή καταιγίδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού στην περιοχή του Ολύμπου.

Το σήμα για τη διάσωση των δυο αναρριχητών δόθηκε στις 11 χθες το πρωί, οπότε και σήμανε συναγερμός σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Λάρισα, ενώ στις κορυφές του Ολύμπου μαινόταν καταιγίδα με βαριά βροχόπτωση και θυελλώδεις ανέμους. Η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της αναρριχητικής διαδρομής ΄(αναρρίχηση στην πίσω πλευρά του Στεφανιού, από τα Καζάνια) ανάγκασαν τους δυο ορειβάτες να διακόψουν την προσπάθειά τους που είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής. Οι δύο αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν “στο βράχο”, συνέχισαν την άνοδο προς τις κορυφές του Στεφανιού, έχοντας εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στα στοιχεία της φύσης.