Χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους

από φορείς της Πιερίας

συνεχής ενημέρωση

 

δημοσιεύονται με τη σειρά που τα λάβαμε

 

 

H Iερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
δίπλα στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές

 

          Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους Σεβασμιώτατος Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του για την άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και την αμέριστη συμπαράσταση του σε όλα τα θύματα της πύρινης  λαίλαπας.

          «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη  αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε,  όπως ο Θεός σας δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε ότι οι δραστήριες φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και συγκεκριμένα η Tράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» και το Εκκλησιαστικό Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης» είναι έτοιμες για να ενεργοποιηθούν άμεσα, όποτε ζητηθεί, για να στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

          Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και άλλους φορείς, για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας.

          Να σημειωθεί ότι, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Γεωργίου, ο δίσκος που θα περιαχθεί κατά τη θ. λειτουργία σε όλες τις εκκλησίες της Πιερίας θα αφιερωθεί στους πυρόπληκτους της Αττικής.

 

 


 

Κατερίνη 24 Ιουλίου 2018

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Ν.Δ. Πιερίας και οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Ν.Δ. Κατερίνης, Πύδνας Κολινδρού και Δίου Ολύμπου, ανακοινώνουν ότι Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου  από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Πιερίας.

Ειδικότερα ζητούνται: Εμφιαλωμένα νερά, ρύζι και μακαρόνια, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας,  ρούχα υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα), είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να βοηθήσουν στην προσπάθεια και να συνδράμουν με την προσφορά τους στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ                                       ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ                                               ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ                 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΣ                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥΣ

 

 


 

 

purddo

 

 

 


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τους πυροπαθείς, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και των εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί  από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Το ΠΑΜΕ θα τοποθετηθεί άμεσα για την ανάδειξη των αιτιών και των ευθυνών,  για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης.

Η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Πιερίας   και όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους άμεσα να απευθυνθούν στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και να δώσουν αίμα στην τράπεζα αίματος της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, το οποίο όταν χρειαστεί – ζητηθεί θα διατεθεί για τη στήριξη των πληγέντων ιδιαίτερα των τραυματιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται αίμα.

Ώρες μετάβασης στο τμήμα Αιμοδοσίας

Δευτέρα έως Παρασκευή

Πρωί: 8:30πμ – 2:00μμ

Απόγευμα: 6:00μμ – 8μμ

Σάββατο, Κυριακή και αργίες

10:00πμ – 1:00μμ

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.