Σύμπλευση και στην απαξίωση

η συνεδρίαση των εννέα

όχι των 9μμ, των εννέα -9- δημοτικών συμβούλων

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου προσήλθαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνεδρίαση ΔΕΝ προσήλθαν:

  • ο δήμαρχος

  • η αξιωματική αντιπολίτευση (“Συνδυασμός Ευθύνης”)

  • ο επικεφαλής της “Αλήθειας”, Κ. Δημητριάδης

  • ο επικεφαλής της “Αλλαγής Πορείας”, Άρης Ρεμπατσιός και

  • οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ε. Βακουφτσή και Δ. Γουλάρας.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο λόγος δόθηκε στην επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κ. Κουρίτα, η οποία έψεξε την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει, αφού τοποθετηθεί για το θέμα των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης -που έγινε μόνο γιατί είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή των ελάχιστων 14 συμβούλων- και μετά την απόδοση σεβασμού στα θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών, αποχώρησαν οι Α. Καλαϊτζής και Ευ. Γρεβενίτης. Μετά την αποχώρηση και των δύο αυτών συμβούλων της διοίκησης, αποχώρησε και ο συνάδελφός τους και πρώην πρόεδρος του σώματος, Ασ. Γαλάνης.

Μετά τα προ ημερησίας διάταξης ενημέρωση και ερωτήματα, το Δημοτικό Συμβούλιο πρόλαβε να εγκρίνει την αποδοχή μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας για την οδοποιία των κοινοτήτων της Ενότητας Δίου.

Κι αμέσως μετά ο της “Αλήθειας” Ν. Λαπάτσης, έθεσε θέμα αναβολής της συνεδρίασης, λόγω της εικόνας που παρουσίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο (πιθανώς μετά μια συνεννόηση με τον “κυβερνητικό” Γ. Ζτάνη, όπως φαίνεται στο βίντεο). Και αποχώρησε κι αυτός.

Επακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός βαθύς και ενδελεχής για το αν επιβαλλόταν να διακοπεί η συνεδρίαση και να επαναληφθεί όταν θα εξασφαλιστεί μια κανονική συνεδρίαση και ο προβληματισμός (δείτε τον στο βίντεο) οδήγησε στην απόφαση ότι η συνεδρίαση μπορούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Κι έτσι έγινε.

Συνεχίστηκε η συνεδρίαση με εννιά -9- δημοτικούς συμβούλους, μετά την αποχώρηση και του Ν. Μπαμπανίκα.

Ο μόνος δικαιολογημένα απών από την συνεδρίαση ήταν ο τραυματίας Στ. Χαρέλας που αναρρώνει σπίτι του, με σοβαρό κάταγμα.

Η αντιπολίτευση απουσίαζε χωρίς -μέχρι στιγμής- να γνωρίζει κανείς το παραμικρό για την σύσσωμη απουσία της, αφού κανείς της αντιπολίτευσης δεν ανακοίνωσε το παραμικρό.

Ο δήμαρχος απουσίαζε επίσης με τον ίδιο τρόπο: χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος της απουσίας του. Τρία στελέχη της παράταξής του που ρωτήθηκαν απ’ την ΕτΟ έδωσαν τρεις διαφορετικές απαντήσεις. Ο ίδιος απάντησε στην ΕτΟ τα εξής κι όποιος κατάλαβε …. κατάλαβε (για το λόγο της απουσίας του): Ενημέρωση για Άνω Σκοτίνα πέρασε 11ο θέμα τη Δευτέρα. Ανάθεση για αποπεράτωση του δρόμου”. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί και άρχισε στις 7μμ.

Έτσι κύλησε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου κι έτσι ΔΕΝ υπήρξε καμία συζήτηση για την πρόσφατη αθώωση του δημάρχου και της παράταξής του από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, το πογκρόμ κατά της νομικής συμβούλου του Δήμου που ακολούθησε αμέσως μετά την αθώωση, το τι εκτέθηκε στο δικαστήριο, το τι γίνεται με την αποκομιδή και τα σκουπίδια, τι γίνεται με τον κίνδυνο πυρκαγιάς και καταστροφών και αν ο Δήμος και ο δήμος κάνουν το καλύτερο δυνατό και πολλά άλλα.

Στο προηγούμενο κρούσμα υποβάθμισης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι απέχουμε ακόμη απ τον πάτο. Αλλά τούτο δω το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ακόμη πολλά να δώσει στην υπόθεση “ξεφτίλα”…

Και έχει ζωή ως τον Μάιο του 2019…

“Και σ’ ανώτερα”.-