Διαβάστε το όσοι αντιμετωπίζετε απειλή

διακοπής ηλεκτροδότησης λόγω οφειλής

και διαβάστε και τα υπόλοιπα περί προσπαθειών (καθημερινών)

 

Αυτά που περιγράφεις στο δελτίο Τύπου δεν έγιναν με απόφασή σου, όπως ισχυρίζεσαι.

 

Με απόφασή σου συμπληρώθηκε η επιτροπή με τα μέλη που όφειλες να υποδείξεις.

 

Αυτό που παρέχεται στους πολίτες -και περιγράφεται στο δελτίο- είναι απόφαση της κυβέρνησης, από το Δεκέμβριο του 2017, την οποία όλοι “έτρεξαν” πολύ νωρίτερα από σένα. Όπως ο Δήμος Κατερίνης που άρχισε να ασχολείται με το θέμα από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2018. Η ΕτΟ ήταν που εντόπισε την αδιαφορία σου και πίεσε σε όλα τα επίπεδα για να φτάσουμε να έχεις … καθημερινό μέλημα (τσιουρίζ’ν τα γ’ρούνια στου παζάρ΄) την “προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου”!!!

Αν το είχες (το καθημερινό μέλημα για την προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου) δεν θα φτάναμε να επικοινωνούν οι δικηγορικές εταιρείες με όσους δέχτηκαν τα εξώδικα με τα οποία απειλούνται με διακοπή της σύνδεσης και να ρωτάνε με πραγματική απορία “μα γιατί δεν προσφύγατε -μισό χρόνο τώρα- στις αρμόδιες επιτροπές που λειτουργούν στους Δήμους της χώρας;;;”

Χώρια που …άλλο η προσπάθεια (ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου) και άλλο η αποτελεσματική ενασχόληση με την ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου, καθημερινά ή δις εβδομαδιαίως και με δικά σου κόλλυβα, όχι ξένα. Τέσσερα χρόνια, προσπαθείς. Αποτέλεσμα δεν είδαμε. Αν και μια φορά είχες ασχοληθεί (ως ταιριάζει σε δήμαρχο-νομικό) θα ήξερες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πόσοι δημότες έλαβαν εξώδικο και απειλήθηκαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ από το Δεκέμβριο του 2017, το κράτος -με απόφαση της κυβέρνησης- ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΣΩΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Έστω και για να τους διαγράψει απ’ το Κοινωνικό Τιμολόγιο.
Γνωρίζεις τον αριθμό;

Δεν γνωρίζεις ΚΑΝ ότι και στους λογαριασμούς όσων έχουν το προνόμιο να είναι αντικείμενο της επιτροπής και στα έγγραφα που έλαβαν, καταγράφετε το ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΟΧΗΣ που δεν συνέβη σε όσους είναι ως τώρα δικαιούχοι Κοινωνικού Τιμολογίου…

 

dehexod

 

Δεν είσαι σε τίποτα αθώος.

Ούτε στις λεπτομέρειες.

Ξέρεις -φαντάζομαι- την διαφορά μεταξύ έκδοσης και τελευταίας τροποποίησης/κωδικοποίησης νόμου. Και έχεις πλήρη ευθύνη των όσων τα δελτία Τύπου (σου) περιέχουν.

 

Το δελτίο σου

 

 

Η προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού συνόλου αποτελεί καθημερινό μέλημα του Δημάρχου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής.

Με απόφαση Δημάρχου, στις 15 Ιουνίου 2018 ορίστηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε., εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Νίκο Λάππα.

Ρόλος της επιτροπής είναι ο έλεγχος των δικαιολογητικών που ορίζονται από τον              ν. 4469/2018 και αφορά τη ρύθμιση – διαγραφή οφειλών προς τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και τη χορήγηση ειδικού βοηθήματος.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την αίτηση των ενδιαφερομένων είναι:

  1. δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
  2. δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της,
  3. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου  φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
  4. πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού,
  5. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  6. γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,
  7. βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Κέντρο Κοινότητας Λιτοχώρου και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2352083927.

Δεν τίθεται χρονικό όριο για την κατάθεση των αιτήσεων και οι αιτήσεις αφορούν επανασύνδεση, εάν έχει πραγματοποιηθεί διακοπή παροχής ρεύματος έως και τις 30 Ιουνίου 2018.

 

Λιτόχωρο, 21 Αυγούστου 2018.-
Το γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης