Τα διεκδικούν όλα

γιατί δεν έχουν τίποτα

αναπληρωτές-ωρομίσθιοι και λοιποί αφανείς (της δημόσιας εκπαίδευσης)

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
  • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθύν οι άμεσες αναγκες των σχολείων!
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε σου ευχόμαστε καλή δύναμη ώστε και φέτος, να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο αλλά δημιουργικό έργο μας. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες, για μια ακόμη χρονιά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να μορφωθούν, να αναπτύξουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Από την πρώτη μέρα διορισμού, δίνουμε τη μάχη συλλογικά ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας. Οργανωνόμαστε στα σωματεία, φτιάχνουμε επιτροπές, προχωρούμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το ζήτημα της στέγασής μας με ευθύνη του κράτους, πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, που όχι μόνο δεν υπάρχουν δυνατότητες στέγασης των συναδέλφων, αλλά και εκεί που υπάρχουν τα ενοίκια είναι δυσβάσταχτα.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες:

  • Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.
  • Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας για όλους τους αναπληρωτές.
  • Εξίσωση των αδειών ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής με τους μόνιμους συναδέλφους.
  • Έκδοση πάσο με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας για 50% έκπτωση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Δωρεάν σίτιση για όλους.
  • Επίδομα στέγασης και θέρμανσης.
  • Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, έχουμε αρκετή εμπειρία πλέον από την περιπέτεια που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία για το ζήτημα των διορισμών.

Τους υποτιθέμενους 10.000 διορισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» της υπουργίας Φίλη και οι «μαζικοί διορισμοί» σε βάθος τριετίας της υπουργίας Γαβρόγλου. Για μια ακόμα χρονιά, άνοιξαν το ζήτημα των περιβόητων κριτηρίων διορισμού με σαφή στόχευση τον «εμφύλιο» στο χώρο των αναπληρωτών, ανάλογα με το ποια κριτήρια πληροί η κάθε υποομάδα. Στην ουσία, με τις αλλαγές των τελευταίων χρόνων, τόσο στην Α/βάθμια όσο και στη Β/βάθμια, αλλά και αυτές που επίκεινται, τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες από εμάς με τις περικοπές προσωπικού, όπως επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση.

Έχουν τεράστια ευθύνη οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών, αλλά και κάποιων σωματείων, που μπαίνουν στη διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων. Η εμπειρία από τους συμβασιούχους των ΟΤΑ είναι αποκαλυπτική: Η κυβέρνηση απέλυσε 7.000 συμβασιούχους εργαζόμενους.

Η τακτική των διάφορων υποομάδων που λειτουργούν στο χώρο των αναπληρωτών και περιφέρονται σαν θίασος στους διαδρόμους του υπουργείου μιλώντας με διάφορους «παράγοντες» που υποτίθεται ότι είναι «φιλικά διακείμενοι» στους αναπληρωτές προτάσσοντας διαφορετικά κριτήρια η καθεμία, είναι δοκιμασμένη και αδιέξοδη.

Η λύση είναι μία: οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας για διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, παρόλες τις περικοπές, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είμαστε και οι συνάδελφοι που δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια. Οποιαδήποτε άλλη θέση, λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε απολύσεις συναδέλφων, υποβαθμίζει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής – συμβασιούχος να μην απολυθεί.
  • Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες σε μία φάση.
  • Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία.
  • Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο
  • Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής.
  • Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή.

Από την πρώτη ημέρα που θα παρουσιαστούμε, διεκδικούμε συλλογικά και οργανωμένα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, κινητοποιήσεις σε Δήμους, Δ/νσεις και Περιφέρειες άμεσα μέτρα για τα ζητήματα της στέγασης, της μετακίνησης και της σίτισης!

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, τόσο στη Θεσσαλονίκη 8/9/2018 όσο και στην Αθήνα 13/9/2018!