Ξεκίνησε με Άγιο (Σπυρίδωνα)

ο Δ. Μυλωνέρος

“… εγκαινιάζοντας μία σειρά από επισκέψεις στα Τοπικά Συμβούλια, φορείς και συλλογικότητες του Δήμου μας επισκέφτηκε τον Άγιο Σπυρίδωνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τους Τοπικούς Συμβούλους (…) και με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου…”

 

 

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ

 

Χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυλωνέρος Δημήτρης εγκαινιάζοντας μία σειρά από επισκέψεις στα Τοπικά Συμβούλια, φορείς και συλλογικότητες του Δήμου μας επισκέφτηκε τον Άγιο Σπυρίδωνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τους Τοπικούς Συμβούλους Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνα καθώς επίσης και με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του Ομώνυμου χωριού.

Στα πλαίσια αυτών των επισκέψεων και της διαμόρφωσης του προεκλογικού προγράμματος ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», ανοίγει ένα ευρύ κύκλο κοινωνικού διαλόγου με όλους τους φορείς και οικοδομεί ουσιαστικά μία σχέση διαδραστικότητας με την κοινωνία προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης και συγκεκριμενοποίησης των τελικών προτάσεων του προγράμματος του.

Συγκεκριμένα, χθες ο κ. Μυλωνέρος με την επίσκεψη του στην Τ.Κ. του Αγ. Σπυρίδωνα αναφέρθηκε εκτενώς για τον ενισχυμένο ρόλο που πρέπει να έχουνε τα τοπικά συμβούλια στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων του Δήμου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το βασικότερο συστατικό στοιχείο της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η εγγύτητα του θεσμού προς τις τοπικές κοινωνίες. Αναλυτικότερα περιέγραψε συγκεκριμένες προτάσεις στην βάση ενός διαφορετικού μοντέλου διοίκησης το οποίο θα απαντά στις πραγματικές ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και θα θωρακίζει περαιτέρω την εμβάθυνση των Δημοκρατικών και Διαφανών λειτουργιών προς το κοινό όφελος. Στην συνέχεια, ο κ. Μυλωνέρος αναφέθηκε σε μία σειρά από ζητήματα και προτεραιότητες που θέτει ο συνδυασμός του ως αιχμή του δόρατος για την νέα εποχή του Δήμου, αλλά πρωτίστως ζήτησε να ενημερωθεί ακούγοντας πολύ προσεκτικά τις εισηγήσεις των εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου αναφορικά με τα προβλήματα, τις ανάγκες καθώς και τις ευκαιρίες οι οποίες μπορούν να μετατραπούν σε πλεονεκτήματα για την τοπική κοινότητα. Κλείνοντας ο κ. Μυλωνέρος διαβεβαίωσε το τοπικό συμβούλιο πως θα βρίσκεται σε συνεχή και διαρκή επαφή τόσο μαζί τους όσο και με την τοπική κοινωνία για την σωστή ιεράρχηση των σημαντικών ζητημάτων του τόπου, αλλά κυρίως για την υλοποίηση και προώθηση όλων αυτών την επομένη των εκλογών ως νέα Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα, ο υπ. Δήμαρχος κ. Μυλωνέρος μετέβη στη συνέχεια στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου είχε ένα πολύ ενδιαφέρον, γόνιμο και δημιουργικό διάλογο. Ο κ. Μυλωνέρος χαρακτήρισε τους πολιτιστικούς συλλόγους ως ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους που ασχολούνται με τους πολιτιστικούς φορείς αξιέπαινους. Τόνισε πως την εποχή που διανύουμε ο πολιτισμός, η προσήλωση στις παραδόσεις, η ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων της περιοχής πρέπει να αποτελούν  διαρκή στόχο και επιδίωξη. Τέλος, ο κ. Μυλωνέρος αφού άκουσε τα μέλη του Δ.Σ. τους διαβεβαίωσε ως προϊόν της βαθιάς του πεποίθησης πως ως νέα Δημοτική Αρχή θα είναι ουσιαστικός αρωγός σε όλες αυτές τις προσπάθειες με ευκταίο στόχο την μετατροπή της τοπικής μας κοινωνίας σε ένα ευρύ εργαστήρι πολιτισμού, παράδοσης, πνευματικής καλλιέργειας και ιστορικότητας.

 

 

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας