Κατευόδιο

Χρήστου Καπνιά

“… σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές…”

 

 

 

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ για τον αδόκητο χαμό του Χρήστου Καπνιά

 

Η ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον  σ. Κωστή Καπνιά και τη Νίκη Τσιμούρα  για τον αδόκητο θάνατο του πατέρα του και συζύγου της, Χρήστου Καπνιά.

Η αναπάντεχη είδηση ότι ο Χρήστος  έφυγε από τη ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 59 ετών,  γέμισε μεγάλη θλίψη και οδύνη όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ο Χρήστος Καπνιάς καταγόταν από την Εκκάρα Δομοκού και  ήταν μέλος οικογένειας αγωνιστών που έδωσε πολλά στον αγώνα, μεταξύ αυτών φυλακισμένους, εξορισμένους και εκτελεσμένους από το αστικό κράτος. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Ως εκπαιδευτικός υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του και  όλων των εργαζόμενων,  μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού για ένα κόσμο ειρηνικό  χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ήταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους  γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ. Πάλευε με σθένος για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν πάντα εκεί.

Θα είναι «δίπλα μας» στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 9 του Σεπτέμβρη στις 18:00 μ.μ. στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου του Λιτοχώρου.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν προσφορά στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ

 


 

Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ                                                                                                             Κατερίνη 8-9-2018
Ειρήνης 34                   
60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ.23510-28287 FAX. 23510-28287
Ιστοσελίδα: www.elmepierias.gr
e.mail: info@elmepierias.gr

 

Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφουΧρήστου Καπνιά καθώς και  τα θερμά  του συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την  Κυριακή 9/9/2018 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Λιτόχωρου στις 6μμ.

Κατερίνη, 8 Αυγούστου 2018

 

Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας

 

 


 

 

Ανακοίνωση  του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου
για το θάνατο του Χρήστου Καπνιά

 

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου (ΟΓΕ) εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στο μέλος του Δ.Σ., Νίκη Τσιμούρα για τον αδόκητο θάνατο του συζύγου της Χρήστου Καπνιά.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Ο δρόμος του αγώνα, που ο ίδιος ακολούθησε με συνέπεια, θα αποτελεί για μας πάντα φάρο στους αγώνες μας.

Η αγωνιστική του αξιοπρέπεια, η αναγνώριση της δράσης του, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας ας είναι μικρή παρηγοριά για τη σύντροφό του Νίκη και τον γιο τους Κωστή.

 


        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας
για το θάνατο του Χρήστου Καπνιά            

 

Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πιερίας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και οδύνη για την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου και συναγωνιστή Χρήστου Καπνιά, σε ηλικία 59 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Καπνιάς, ο οποίος εντάχθηκε ενεργά στις γραμμές του λαϊκού-εργατικού κινήματος από νεαρή ηλικία, υπήρξε συναγωνιστής και σύντροφος στους σκληρούς αγώνες της ζωής, μα συνάμα και στους σκληρούς ταξικούς αγώνες για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Παρά την εδώ και καιρό επιβαρημένη υγεία του, υπερασπιζόταν σταθερά τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, των εργαζόμενων συνολικά, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η παρουσία του Χρήστου θα είναι δίπλα μας, στα συλλαλητήρια και στις απεργίες,  στον αγώνα για μιαν άλλη παιδεία σε μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μας αφήνει κληρονομιά την αταλάντευτη πίστη του στα ιδανικά και στο δίκιο της εργατικής τάξης, το χαμόγελό του, τη ζωντάνια και την ανθρωπιά του, το παιδαγωγικό και επιστημονικό του ήθος, το παράδειγμα της αγωνιστικής στάσης ζωής.

Τούτη τη δύσκολη ώρα εκφράζουμε στην οικογένεια του Χρήστου, στη συνάδελφο και σύζυγό του Νίκη και στο γιο του Κωστή, σε όλους του τους συγγενείς και οικείους, τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.

Αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στη μνήμη του, υλοποιώντας επιθυμία της οικογένειάς του, οικονομική ενίσχυση στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ, με τη συνδρομή φίλων και συναγωνιστών.

Η κηδεία θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Λιτόχωρο, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στις 6 μ.μ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

8 Σεπτεμβρίου 2018