Σολομώντεια, αλλά αναποτελεσματική;

η προσωρινή λύση για το "Αλεξάνδρειο"

οι εννέα είναι ήδη πέντε, αφού οι τέσσερις είναι της προηγούμενης διοίκησης και ήδη σε πλήρη αντίθεση με τους πέντε – αν οι πέντε γίνουν… τέσσερις;;;

 

 

 

Μια δεύτερη παραίτηση μέλους του ΔΣ της προσωρινής διοίκησης του “ΔΙΜ Μεγάλου Αλεξάνδρου” προστέθηκε στην ήδη υπάρχουσα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η σύνθεση της προσωρινής διοίκησης αυτής δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην αποστολή της.

Αμέσως μετά τον ορισμό των εννέα μελών του προσωρινού ΔΣ της Εκτελεστικής Γραμματείας και πριν οι πέντε απ’ αυτούς συνέλθουν σε σώμα, παραιτήθηκε ο Παντελής Νίγδελης, μέλος της προηγούμενης -υπό τον Διονύση Πασχάλη- ΕΓ του “Αλεξανδρείου”. Μετά την -με δικαστικό επιμελητή- επεισοδιακή παράδοση-παραλαβή της διοίκησης, δόθηκε και η παραίτηση του Επαμεινώνδα Φαχαντίδη, επίσης μέλους και της προηγούμενης ΕΓ. Φήμες θέλουν και τρίτο μέλος της προσωρινής διοίκησης να καταθέτει εντός των ημερών και τη δική του παραίτηση.

Αλλά οι εξελίξεις ήδη δημιουργούν προβληματισμό και για την δικαστική απόφαση με την οποία ορίστηκε η προσωρινή διοίκηση, αφού επέβαλλε την συνεργασία μεταξύ δύο αντιμαχόμενων πλευρών, αντί την εξεύρεση μιας τρίτης, εναλλακτικής λύσης. Και ήδη η πλευρά της προηγούμενης διοίκησης δηλώνει με πράξεις ότι δεν μετέχει στο σχήμα αυτό. Πέρα από τις δύο παραιτήσεις, ο πρώην πρόεδρος της ΕΓ, Διονύσης Πασχάλης, και η νομική σύμβουλος, Ιωάννα Παπαδιαμαντή, φαίνονται αποφασισμένοι να μην μεθέξουν στο νέο -και προσωρινό- σχήμα. Προσωρινό, αλλά με δυνατότητα να παραμείνει στη διοίκηση ως και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στην συνεδρίαση των εννέα της προσωρινής διοίκησης με την οποία θα συγκροτούνταν το προεδρείο, προσήλθαν πέντε και τελικά ανέλαβαν πέντε καθήκοντα, με τον πρόεδρο να έχει ορισθεί ήδη από τη δικαστική απόφαση.

Μετά την παράδοση-παραλαβή με τη βοήθεια δικαστικού επιμελητή, η προσωρινή διοίκηση κατέγραψε επίσημα τα ευρήματα -ή καλύτερα, τα …μη ευρήματα- και τώρα θα ζητήσει από το δικαστήριο που την τοποθέτησε να ορίσει αναπληρωματικά μέλη για να αντικατασταθούν οι Νίγδελης και Φαχαντίδης, αφού ούτε γι’ αυτό δεν υπήρχε πρόβλεψη από το δικαστή.