Φώντα, είσαι αδιάβαστος…

απάντηση Καστόρη

στα περί Καρίτσας, ΔΕΘ και εξαπάτησης το 2014, το 2018, Ελλήνων γενικώς και αγροτών ειδικώς

 

 

 

Στον Φώντα Μπαραλιάκο, οικονομολόγο-σύμβουλο επιχειρήσεων, πολιτευτή της ΝΔ και εμπορικό διευθυντή του “Ολύμπιου Βήματος”, απάντησε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριος Καστόρης, για το πρόσφατο άρθρο στην μακροβιέστερη εφημερίδα του νομού, με το οποίο κατηγορούσε τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους αγρότες της Πιερίας.

Απαντώντας στον ισχυρισμό περί εξαπάτησης των αγροτών της Πιερίας παρόμοιο με την εξαπάτηση των Ελλήνων από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ…το 2014 (κατά τον πολιτευτή της ΝΔ), ο κος Καστόρης εντοπίζει και σημεία του άρθρου με λανθασμένα στοιχεία, κατηγορώντας τον κο Μπαραλιάκο ότι είναι …αδιάβαστος. Τόσο …αδιάβαστος που -στο άρθρο- “το μόνο αληθινό να είναι τελικά το όνομά του και η ιδιότητές του”.

Το άρθρο του Φώντα Μπαραλιάκου

 

 

Η απάντηση Καστόρη

 

Η σύγχυση του κυρίου συμβούλου

 Σχόλιο του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖ Α Στέργιου Καστόρη

Αξιόλογη η προσπάθεια  γνωστού αρθογράφου-πολιτευτή, που υπογράφει ως «οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων», να ασχοληθεί, με αφορμή την Έκθεση αγροτικών προϊόντων Καρίτσας, και με θέματα μείζονος σημασίας, όπως τα αγροτικά.

Μήπως όμως θα έπρεπε προηγουμένως να ενημερωθεί για αυτά, καθώς  δεν αποτελούν αντικείμενο ούτε του επιστημονικού του πεδίου, ούτε της τακτικής του αρθρογραφίας ;

Έτσι, θα απέφευγε τον κίνδυνο να εκτεθεί, διατυπώνοντας μέσα σε ένα κειμενάκι λίγων σειρών τόσες πολλές ανακρίβειες, που, το μόνο αληθινό να είναι τελικά το όνομά του και η ιδιότητές του.

Δεν άκουσε, γράφει, από τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα «για την υπερφορολόγηση των αγροτών από το 1ο ευρώ, για το ΦΠΑ 24%, για την κατάργηση επιστροφής του Ε.Φ.Κ. του πετρελαίου , για τις ευθύνες της κυβέρνησης για το πάγωμα των επενδυτικών αγροτικών προγραμμάτων, για την εξαφάνιση των χρηματοδοτικών πόρων, για την κατάργηση μέτρων υποβοήθησης των παραγωγών αφήνοντας τους γεωργούς και κτηνοτρόφους εκτεθειμένους στο έλεος των φυσικών καταστροφών ….» και άλλα.

Μας πώς να ακούσει όταν όλα τα παραπάνω δεν αντιστοιχούν σε καμία πραγματικότητα, παρά είναι προϊόν της δικής του άγνοιας  και σύγχυσης;

Προς γνώση του, λοιπόν και για να μην μπερδεύεται, τον ενημερώνουμε πως η υπερφορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ ήταν νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ,  ο ΦΠΑ από πέρυσι είναι στο 13%, η παρούσα κυβέρνηση εξόφλησε προγράμματα παρελθόντων ετών -ψυχανθή, βιολογικά, σπάνιες φυλές και πολλά άλλα- που φτάνουν πίσω έως το 2008.

Για τα «μέτρα υποβοήθησης των παραγωγών» και τα «πακέτα των 600 εκ ευρώ  που παίρνουν Βούλγαροι και Εσθονοί», ας ρίξει μια ματιά στο νέο, αναθεωρημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  ΠΑΑ 2014-2020 των 6 δισ. ευρώ,  που προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα και περιμένουμε η αντιπαράθεση να γίνεται, με όρους πολιτικούς, επί της πραγματικότητας και όχι με ό,τι βολεύει στον καθένα.