Τι θα άλλαζε

η συμμετοχή ενός ακόμη σωματείου;

που καταγγέλλει την ύπαρξη “σωματείων-σφραγίδων”;

 

 

Η προσπάθεια να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα και στην προσπάθεια μετέχουν και οι παράγοντες των οποίων η απουσία οδήγησε σε αποτυχία την προηγούμενη προσπάθεια: αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέας.

Αφορμές για την παρουσία …ειρηνευτικών δυνάμεων υπήρχαν και στη διάρκεια της προηγούμενης προσπάθειας. Ένα τουλάχιστον σωματείο είχε προσφύγει στο Πρωτοδικείο Κατερίνης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις διαδικασίες. Όταν το αίτημα απορρίφθηκε, ευρύτερη συνδικαλιστική παράταξη κατήγγειλε απαράδεκτη διάκριση σε βάρος συνδικαλιστών και μάλιστα κατονομάζοντας τον δικαστικό λειτουργό που απέρριψε το αίτημα. Το κλίμα μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων ήταν εμφανώς τεταμένο και αυτό δεν ήταν κρυφό, αλλά τόσο δημόσιο, όσο οι επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, το συνέδριο αφέθηκε να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία πρόβλεψη …τάξης και ασφάλειας, έστω και στο ελάχιστο επίπεδο της παρουσίας ενός-δύο αστυνομικών.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, συνέβησαν πολλά που δεν τιμούν κανέναν, ούτε τον συνδικαλισμό και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, πολλά θλιβερά καταγράφηκαν -και κυριολεκτικά-, χωρίς η κατανομή να είναι ισομερής σε όλα τις αντίπαλες πλευρές. Ακολούθησαν προσαγωγές, μηνύσεις και αλληλομηνύσεις, απειλές για μηνύσεις και -τελικά- πολλά ξεφούσκωσαν. Αξίζει να σημειωθεί η πρόθεση της προέδρου να μηνύσει τον δικηγόρο των “αντιπάλων” της και η πρόσφατη αίτησή της για παρουσία εισαγγελέα στη σημερινή διαδικασία.

Χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, επέλεξε να μην ενημερώσει ούτε στο παραμικρό την ΕτΟ, ενώ δημοσιεύματα εμφανίστηκαν και μετά τα επεισόδια στα blogs της Κατερίνης και ενώ ως τώρα το ΕΚΚ ενημέρωνε και την ΕτΟ για όσα είχε να ενημερώσει.

Η κατάσταση είναι ηλεκτρισμένη και αυτή την ώρα, έξω από το ΕΚΚ, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη έχει αναλάβει να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν επεισόδια. Ανεξάρτητα από τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες, οι καταγγελίες των μη ως τώρα αποδεκτών στο ΕΚΚ και τις αρχαιρεσίες του, είναι τουλάχιστον άξιες διερεύνησης. Αφορμές έχουν δοθεί πολλές στους αρμόδιους και σήμερα μία ακόμη.

 

*φωτογραφία που δημοσίευσε η διοίκηση του ΕΚΚ, μετά τα επεισόδια της 15ης.09.2018