“Ως εδώ”…

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο

σήμερα, στις 5μμ

Τέρμα  με το  Συνέδριο   φαρσοκωμωδία  που προσπάθησε ξανά να κάνει  η  απερχόμενη  διοίκηση του  Εργατικού  Κέντρου Κατερίνης.

Για μια ακόμη  φορά η  απερχόμενη διοίκηση του  ΕΚΚ στις 1/10/18  επιχείρησε  να διοργανώσει ένα νόθο συνέδριο, όπου με την παρέμβαση των  σωματείων,  των συνδικαλιστών και των  εργαζομένων ακυρώθηκε.. Ένα « Συνέδριο» που χαρακτηρίστηκε από αντιπροσώπους-φαντάσματα, στο οποίο η απερχόμενη διοίκηση έκοβε και έραβε, αρνούμενη να παρουσιάσει στο «σώμα» τα πρακτικά αρχαιρεσιών των σωματείων, ενώ παράλληλα προσπάθησε να επιβάλει τον αποκλεισμό των 6 αντιπροσώπων του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας. “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ.”

Ένα «συνέδριο» με μαζική παρουσία της αστυνομίας (20 πεζοί αστυνομικοί, η ασφάλεια Κατερίνης, 15 της ΟΠΚΕ και 2 διμοιρίες ΜΑΤ), τόσο μπροστά στο εργατικό κέντρο, όσο και στην γύρω περιοχή, οι οποίοι είχαν εντολή από τον εισαγγελέα να προστατέψουν  το νόθο συνέδριο. Εκτελώντας τις εντολές των εργατοπατέρων της απερχόμενης διοίκησης, σκοπός ήταν να κάνουν face control στην είσοδο του ΕΚΚ για το ποιος θα μπει και ποιος όχι. Αυτό όμως δεν έγινε κατορθωτό κάτω από  την μαχητική-μαζική παρουσία των ταξικών συνδικαλιστών.

Όλα αυτά μας θύμισαν τις μαύρες εποχές όπου το “συνδικαλιστικό’‘ της ασφάλειας και η αστυνομία  καθόριζαν τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Την ευθύνη  γι’ αυτήν την κατάσταση την έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα αφεντικά της, τη μεγαλοεργοδοσία και τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό,  οι οποίοι βήμα το βήμα επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον στο οποίο  να κυριαρχεί η νοθεία και η παρέμβαση του κράτους, έτσι ώστε να ελέγχουν πάση θυσία το εργατικό κίνημα.

Πλήθος οι παρατυπίες και τα ευτράπελα του υποτιθεμένου συνέδριου:

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι η δικαστική αντιπρόσωπος συμμετείχε  ενεργά στην εν λόγω φαρσοκωμωδία, αφού μπροστά στα μάτια της δεν τηρούνταν ούτε  οι στοιχειώδεις καταστατικές διαδικασίες, ούτε ο ν.1264/82. Αρχικά έκανε απλά ταυτοποίηση (μέσα από μια λίστα 44 υποτιθέμενων αντιπροσώπων που της δόθηκε από την απερχόμενη πρόεδρο), 24 προσώπων, χωρίς να ελέγχει το αν είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από κάποιο σωματείο. Μπροστά στα μάτια της ξεκίνησε η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης χωρίς να εκλεγεί προεδρείο. Χωρίς να υπάρξει συζήτηση και άλλες προτάσεις, είχε μπροστά της έτοιμο τυπωμένο ψηφοδέλτιο εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής. Με τη δική της ανοχή μοιράστηκαν φακελάκια χέρι χέρι για την έγκριση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού και, έγινε απόπειρα από μερίδα αντιπροσώπων να τα ψηφίσουν. Μάλιστα στο τέλος (και αφού είχαν διακοπεί οι εργασίες), αρνήθηκε να δώσει το πρακτικό  της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης στους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης.

Οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, αλλά και όποιοι αντιπρόσωποι   χασκογελούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, ταύτισαν το όνομά τους με τις πιο μαύρες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αρωγοί τους τα τσιράκια των αφεντικών, ο πρόεδρος του ΕΚ Θεσσαλονίκης και μέλη της ΓΣΕΕ από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ των οποίων οι φωτογραφίες τους αντάμα με την αστυνομία θα μείνουν επίσης στην ιστορία. Εξάλλου στέλεχος της ΠΑΣΚΕ έξω από το εργατικό κέντρο δήλωσε ότι : ‘‘..η πολύ δημοκρατία βλάπτει’’..

Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο καθένας την ευθύνη του.

Το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ μαζί με το ταξικό κίνημα κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνεις: Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να διεξαχθεί ένα ακόμα νόθο συνέδριο. Δεν θα ανεχτούμε να απαρτίζουν τη Γενική Συνέλευση αντιπρόσωποι-φαντάσματα. Σωματεία σφραγίδες που ο σκοπός της ύπαρξής τους είναι να κάνουν εκλογές για να διαμορφώνουν συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι τα τσιράκια των αφεντικών που θέλουν να οδηγήσουν το εργατικό κίνημα στην υποταγή. Είναι οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ΕΚ Κατερίνης, που από τη μια διοργανώνουν συνέδρια νόθα και από την άλλη υπογράφουν το αίσχος των 586 και 511 μικτού μισθού. Είναι αυτοί που θέλουν το κίνημα υποταγμένο στην εκάστοτε κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου.

Το εργατικό κίνημα παλεύει για να γίνει νόμος του κράτους η πρόταση που καταθέσαμε στη Βουλή  πάνω από 500 πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες  συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Μέσα σ’ αυτήν την πρόταση προβλέπεται να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, και μια σειρά εργασιακά δικαιώματα. Πρόταση με την οποία δε συμφώνησε ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε οι του  ΕΚΚ.

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π καλεί σε νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την  Τετάρτη 3/10/2018 και ώρα 5μμ έξω από το Εργατική Κέντρο Κατερίνης ενάντια στη νέα απόπειρα διεξαγωγής ενός νόθου συνεδρίου που επιδιώκει η απερχόμενη διοίκηση (ΠΑΣΚΕ),   στηριζόμενη από τους ομοϊδεάτες της στη ΓΣΣΕ και, τους  μηχανισμούς του κράτους.

Καλούμε τους αντιπροσώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες των σωματείων τους και  έχουν τις ίδιες ανησυχίες, τους ίδιους προβληματισμούς, τους  ίδιους στόχους, για ένα εργατικό κίνημα στήριγμα της εργατικής τάξης και όχι της εργοδοσίας και την εκάστοτε κυβέρνησης, να συναντηθούν με τις ταξικές δυνάμεις  που παλεύουν για την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα  για να  ζωντανέψουμε  τα σωματεία, ώστε να γίνουν  το σπίτι των εργατών  τα οποία θα οργανώνουν των αγώνα  στους χώρους δουλειάς για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους εργαζόμενους.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι η μόνη εγγύηση. Σας  καλούμε  να απαιτήσουμε μαζί  ένα συνέδριο χωρίς σωματεία και αντιπροσώπους φαντάσματα, χωρίς τον  αποκλεισμό αντιπροσώπων του Σ.Ι.Υ.Ν.Π, τους πραγματικά  εκλεγμένους μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στο σκοτάδι. Να απαιτήσουμε καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τα  δικαστήρια, τους εισαγγελείς και την αστυνομία.